Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İstanbul Üniversitesi  (Okunma Sayısı 677 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Ağustos 07, 2007, 10:39:00 ÖS »

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu:
1453
Rektör: Prof. Dr. Mesut PARLAK
İletişim bilgileri: İstanbul Üniversitesi Beyazıt- İstanbul
Tel: 0 212 513 41 87
Faks: 0 212 520 54 73
İnternet Adresi
www.istanbul.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 1 (2 yıl), 16 (4 yıllık)
Bölüm: 30 (2 yıl), 75 (4 yıllık)
Enstitü: 12
YO: 7
Öğrenci sayısı: 73.000
Akademik personel: 5.200

Tarihçe: 1453 yılında İstanbul'un fethiyle birlikteyükseköğretim niteliğinde Fatih medreseleri kuruldu. Bu medreselerdefelsefe, coğrafya, tıp eğitimi de yapılıyordu. Fatih medreseleri dinikonuların yanısıra bu konularla ilgili de eğitim yaptıklarından vezaman içinde gösterdikleri gelişmeden ötürü İstanbul Üniversitesi'nintemelini oluşturan nitelikler taşıyan yükseköğretim kurumları idi.
Fotoğraflarda, filmlerde sıkça gördüğümüz bu nedenle de pek çoğumuzunüniversite denildiğinde aklına gelen ilk isim olan İstanbulÜniversitesi, bu özelliklerinin yanında Türkiye'nin en büyüküniversitesi olma özelliğini de taşıyor. İstanbul'un pek çok yerineyayılmış binaları, birkaç üniversitenin barındırabileceği kadaröğrencisiyle mega bir üniversite olan İstanbul Üniversitesi'nin neyazık ki bu özellikleri, eğitim öğretimin istenilen düzeyde verilmesiniengelliyor.
Evet öğrenci sayısının her yıl artması, sosyal etkinliklerden eğitimöğretime kadar pek çok alanda sorunlar çıkmasına neden oluyor.Kalabalık sınıflar, öğretim üyesi öğrenci ilişkilerinin yetersizliği,kültür sanat etkinliklerinden tüm öğrencilerin faydalanamaması busorunlardan bir kaçı. İstanbul Üniversitesi, üniversite sınavına girenhemen her öğrencinin tercihleri arasında yer alıyor. Köklü birüniversite olması, adayların üniversite tercihleri arasındabulunmasında önemli bir etken oluşturuyor. Tarihi büyük kapı, içerigirdiğinizde İstanbul'un boğucu havasının tamamen zıddı, tertemiz birhava ilk bakışta öğrencileri etkilemeye yetiyor.
İstanbul Üniversitesi öğrenci yönünden olduğu kadar öğretim elemanıyönünden de zengin bir üniversite. Yeni açılan pek çok üniversiteyeöğretim üyesi yetiştiren İstanbul Üniversitesi'nin kadrosu, büyükoranda vakıf üniversitelerinin de çekirdeğini oluşturuyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER İstanbul Üniversitesi'nin daha önce debelirttiğimiz gibi öğrenci sayısının oldukça yüksek oluşu tümöğrencilerin sosyal etkinliklerden yararlanmasını zorlaştırıyor.Basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme gibi 250'ye yakın öğrencikulübü bulunuyor. Ne yazıkki İstanbul Üniversitesi öğrenci sayısının 80binlere ulaşması nedeniyle sosyal aktivitelerle değil, hemen her yılöğrenci olaylarıyla gündeme geliyor.

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: