Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Trakya Üniversitesi  (Okunma Sayısı 1126 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Ağustos 07, 2007, 10:36:46 ÖS »

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu:
1992
İletişim bilgileri: Trakya Üniversitesi -Edirne
Tel: 0 284 235 77 06
Faks: 235 72 74
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı:
7
Enstitü: 3
YO: 21
Öğrenci sayısı: 19703

Misyon
Tüm Trakya bölgesine yayılmış birimleri ile birbölge üniversitesi olan Trakya Üniversitesi, öğrencilere,araştırıcılara, öğretim üyelerine, personele ve mezunlara, motive edicive ilham verici bir enttellektüel ortam yaratır ve destekler.Araştırmanın bilgi toplumunun oluşumu için elzem olduğuna inanan TrakyaÜniversitesi, akademik özgürlüğe, araştırma eksenli eğitime, inovasyonayönelik araştırmaya, bilginin yaşam kalitesini arttırmak içinuygulanmasına, uluslararası statüde gelişmeye ve toplumun ihtiyaçlarınıkarşılamaya kendini adamıştır.

Fiziki İmkanlar
Trakya Üniversitesi Türkiye'nin en batısında üç ileyayılmış durumdadır. Üniversite 20 Temmuz 1982 tarihinde kurulduğundaÇanakkale ile birlikte 4 ilde eğitim vermekteydi. Çanakkale 18 MartÜniversitesi'nin Trakya Üniversitesi'nden ayrılması ile Edirne'de 5fakülte, 2 yüksekokul, 6 meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 13 araştırmave uygulama merkezi, konservatuvar ve anaokulu ile, Kırklareli'de 1yüksekokul, 5 Meslek yüksekokulu , Tekirdağ'da 2 fakülte ,1 yüksekokulve 9 meslek yüksekokulu ile eğitimini sürdürmektedir.
Karaağaç'ta hotel restoran kısmının bulunduğu sosyal tesis, merkezkampüsünde bir sosyal tesis ve Tekirdağ'daki tesisleri ile TurizmBölümü öğrencilerine staj yapabilme imkanı tanımakla birlikte kendipersonel ve gelen misafirlerine sosyal hizmetler de sunmaktadır.
Merkez kampüsünde bulunan MerkezKütüphanesi tüm teknolojik araçları kullanarak çağın gereği olan VISUALLIBRARY (İnteraktif Kütüphanecilik) hizmetlerini kullanıcılarasunmaktadır.
Kız ve erkek öğrencilerin barınmaları için üç ilde de öğrenci yurtları mevcuttur.
Öğrenci ve personelin yaz tatilinde gidebileceği Enez, Şarköy öğrencieğitim ve dinlenme tesisleri, Erikli sosyal tesisleri bulunmaktadır.
Trakya'nın yeşilliği ve düz arazisi Trakya Üniversitesi yerleşimini de idealleştirmiştir.

Sosyal İmkanlar
Üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ihtiyaçlarınacevap vermek için de çalışmalarını sürdürmektedir. 2. öğretimde okuyandepremzede öğrencilerimizden başvuru yapanların % 50 civarının harçlarıÖğrenci Sosyal Hizmetler Bütçesinden karşılanmıştır. Diğer burslar içintüm okullarımızdan 3415 öğrenci başvurusu olmuş, bunların puanlamalarıtamamlandıktan sonra 847 öğrenciye burs verilmeye başlanmıştır.1999-2000 Eğitim öğretim yılı için 900 öğrenciye hedeflenen bursmiktarı 96 milyar lira olup Haziran 2000 tarihi itibari ile 54 milyarlirası hak sahibi öğrencilere ulaştırılmıştır. 36 öğrencimiz kısmizamanlı statüde çalıştırılmaktadır. Enez Öğrenci Dinlenme ve EğitimTesisleri her geçen yıl biraz daha hizmet kalitesini arttırmaktadır. Buyıl tesis ile ilgili bazı eksiklikler giderilmiş çevre düzenlemesiyapılmıştır. Yemekhanenin açık olan kısmı camekanla kapatılmış ve bargenişletilmiştir. Kamp dönemleri 20 Haziran 'da başlamış olup, 7 devreşeklinde devam edip 3 Eylül tarihinde sonuçlandırılmıştır.

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: