isminiz@yaramazadam.com
Sign up
Check e-mail
Son gönderdiği mesajlar: cagrı_gs_1905
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Yaramazadam

Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 5
1  Genel / Serbest Kürsü / Sizce CHP (CUMHURİYET HALK PARTİSİ) 'NİN LİDERİ? : Temmuz 28, 2007, 02:14:19 pm
Arkadaşlar şu  sıralar gündemdeki siyasi içerikli konuşulan ve tartışılan konulardan bir tanesi bu konudur.
Bende merak ettiğim için iki soruyu sizlere soruyorum.
a-)Cumhuriyet Halk Partisinin başındaki DENİZ BAYKAL KALMALI MI?
B-)GİTMELİMİ?GİDERSE KİM GELMELİ?Ney? YORUMLARINIZI MERAKLAR BEKLİYORUM ARKADAŞLAR
BİZLER BU ÜLKENİN EVLATLARIYIZ..
2  Genel / Serbest Kürsü / kızınız olsa ismini balım koyarmıydınız?????????? : Temmuz 28, 2007, 02:07:39 pm
DENİZ
3  Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA / Uydurma Haber / Akp nin basarilari : Temmuz 28, 2007, 02:06:08 pm
İŞTE GERÇEKLER....
4  Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA / Forum Oyunlari ve Yarismalari / Son harfle futbolcu ismi türetmece : Temmuz 28, 2007, 02:04:24 pm
emre
5  Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA / Forum Oyunlari ve Yarismalari / Son harfle futbolcu ismi türetmece : Temmuz 26, 2007, 08:26:18 pm
lizerov
6  Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA / Forum Oyunlari ve Yarismalari / Son harfle futbolcu ismi türetmece : Temmuz 26, 2007, 12:42:01 pm
nedved
7  Spor / Futbol / İspanya liginde şampiyon kim olur? : Temmuz 26, 2007, 07:55:54 am
bercelonaa..
8  Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA / Forum Oyunlari ve Yarismalari / Son harfle futbolcu ismi türetmece : Temmuz 26, 2007, 07:55:02 am
ismail güldüren
9  Eğitim Ogretim ve Kültür Servisi / Atatürk ile iligili herşey / Atatürk'ün Hayati : Temmuz 25, 2007, 09:22:26 pm
PAYLAŞIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM =ATAM İZİNDEYİZ=
10  Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA / Forum Oyunlari ve Yarismalari / Son harfle futbolcu ismi türetmece : Temmuz 25, 2007, 09:20:15 pm
nihat
11  Genel / Serbest Kürsü / 2004 kpss sonuçlarının geçerliliği...... : Temmuz 25, 2007, 09:17:47 pm
paylaşım için tşk
12  Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA / Forum Oyunlari ve Yarismalari / Son harfle futbolcu ismi türetmece : Temmuz 24, 2007, 12:13:01 pm
nobre
13  Muzik / Türkülerimiz ve Sözleri / Ankara'da Yedim Taze Meyvayı : Temmuz 24, 2007, 12:08:09 pm
Anakara'da Yedik Taze Meyvayı

Anakara'nın keskin ilçesinin cin ali köyünde 1924 yılında Sefer adında bir erkek çocuk doğar. İlkokulu köyünde okuyan Sefer 15 yaşından sonra ailesinin tüm rençberlik işlerine yardım eder yürütür. Güçlüdür kuvvetlidir Sefer. Köyde herkes tarafından sevilir. 20 yaşına gelince de Seyfli köyünden Hatice yi istetir. Söz kesilir düğün olur evlenirler.

Aradan üç ay geçince Sefer ince hastalık denilen vereme tutulur. Doktorlar bir çare bulamazlar. Taa Ankara lara götürülür ve 20 Haziran 1944 te garip Sefer ölür. Aşağıdaki türkü Sefer için yakılmıştır.

Ankara'da Yedik Taze Meyvayı
Boşa Çiğnemişim Yalan Dünyayı
Keskin'den De Sildirmeyin Künyeyi
Söyleyin Anama Anam Ağlasın
Anamdan Başkası Yalan Ağlasın

Ankara'yla Şu Keskin'in Arası
Arasına Kara Duman Durası
Çok Doktorlar Gezdim Yokmuş Çaresi
Söyleyin Anneme Annem Ağlasın
Babamın Oğlu Var Beni Neylesin

Trene Bindim De Tren Salladı
Zalim Doktor Ciğerimi Elledi
İy- olursun Dedi Geri Yolladı
Anamdan Başkası Yalan Ağlasın

Benzim İçtim Ciğerlerim Tutuşur
Ağlama Hatice, Sefer Yetişir
Söyleyin Anneme Çalsın Nennimi
Kim Alırsa Alsın Nazlı Gelini

Binmiş Taksiye De Sefer Geliyor
Annesinin Ciğerini Deliyor
Gelin Hatice'yi Eller Alıyor
Gelin Hatice'yi Kimler Eylesin

Mezarımı Derin Kazın Dar Olsun
Edirafı Lale Sümbül Bağ Olsun
Ben Ölüyom Ahbaplarım Sağ Olsun
Söylen Kardaşıma Çalsın Sazımı
Kadir Mevlam Böyle Yazmış Yazımı

Kaynak:
Ahmet Günday
Bağlama Metodu
Notaları ile Halk Türküleri
ve Türkü Hikayeleri          Nisan 1977
14  Muzik / Türkülerimiz ve Sözleri / TÜRKÜLERİMİZ : Temmuz 24, 2007, 12:05:12 pm
Makaram Sarı Bağlar

Diyarbakır-Selahattin Mazlumoğlu-Muzaffer Sarısözen

Makaram Sarı Bağlar (Oy)
Kız Söyler Gelin Ağlar
Niye Ben Ölmüşmüyem (lo)
Asyem Karalar Bağlar

O Perde O Perde
 Zülfün Yüzüne perde
 Devriyeler Sardı Da Bizi
 Meğer Kaderim Böyle

Makarada İpliğim (Oy)
Asye Benim Kekliğim
Hiç Aklımdan Çıkmıyor (lo)
Tenhalarda Gezdiğim

O Perde O Perde
 Zülfün Yüzüne perde
 Devriyeler Sardı Da Bizi
 Meğer Kaderim Böyle

Sarı Gülü Derende (Oy)
İnsaf Senin Nerende
Kabahat Sende Değil (lo)
Sana Gönül Verende

O Perde O Perde
 Zülfün Yüzüne perde
 Devriyeler Sardı Da Bizi
 Meğer Kaderim Böyle

15  Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA / Forum Oyunlari ve Yarismalari / Son harfle futbolcu ismi türetmece : Temmuz 23, 2007, 03:32:27 pm
kuranyi
Sayfa: [1] 2 3 ... 5
Start | Sayfa 0 | Sayfa 1 | Sayfa 2 | Sayfa 3 | Sayfa 4 | Sayfa 5 | Sayfa 6 | Sayfa 7 | Sayfa 8 | Sayfa 9 | Sayfa 10
Yaramazadam | Powered by SMF 1.1.3.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
| Sitemap Arşiv2 Program Arşiv Program Arşiv Sağlık Sağlık Rehberi

Yaramazadam Çöl Atesi v3 by rallyproco