1972’ de İzmir'de doğdu. İlk, orta, lise ve yüksekokul eğitimini İzmir'de tamamladı.
Okul yıllarında korolarda, çeşitli derneklerde müzik çalışmalarınabaşladı. 1993 yılında TRT İzmir Radyosu TSM bölümünün açtığı sözleşmelisanatçı sınavını kazanarak çalışmalarına başladı. Sekiz ay sonraİstanbul'a yerleşti. Altı yıl boyunca İstanbul'da çeşitli yerlerdesahne aldı. Pek çok ünlü sanatçıya sahnede vokal yaptı. Albüm çıkanadek bir yıl Fedon’a ve üç yıl boyunca da Hayko'ya sahne çalışmalarındavokal olarak eşlik etti. 1998 yılında sahne çalışmaları devam ederken,TMC ile tanışarak albüm yapma kararı aldı. Uzun süren arayışlarınardından repertuvar tamamlandı. Erhan Bayrak'ın aranjörlüğünüüstlendiği albümün hazırlıkları yaklaşık iki yıl sürdü. “ÖmürsüzSevdalar” Ekim 2000’de müzikseverlerle buluştu.
’Yüreğimi Eller Dağladı’’ve ‘’Allah Korusun’’ parçalarına klipçekildi.’’Ömürsüz Sevdalar’’ albümüyle dikkat çeken Nilgül “Balalayka”filminin sözleri Ayla Hacıoğulları’na ve müzüği Aşkın Arsunan’a aitBalalayka şarkısını seslendirdi.
Nilgül, 2002 şubat ayında yeni albümünün repertuar çalışmalarınabaşladı. Müzik yönetmenliği ve prodüktörlüğü Kıraç tarafından yapılan“Arabesk Günler” albümünde ses ve müzikleri Nilgül’e ait” Alem” “GüllerSoldu” “Hani Herşeydim ve “Yan Kalbim Yan” isimli dört parça yeraldı.Nilgül böylelikle ilk defa söz yazarlığı ve besteciliği ile müzikseverlerin karşısına çıktı. “Arabesk Günler” albümünde söz ve müzikleriKıraç’a ait “Arebesk Günler” “Duy Beni” ve “Songünlerde”isimli üç parçayer alıyor. 9 aralık 2002 de piyasaya çıkan Arabesk Günler albümününilk klibi Duy Beni 'den sonra ikinci klibi Kara Sevda adlı parçayaçekildi.
Daha sonra "Sarhoş gibiyim" "Alem" "Arabesk Günler" adlı parçalarına da klip çekildi.
DİSKOGRAFİ
ALBÜMLER
"Ömürsüz Sevdalar" - 2001
"Arabesk Günler" - 2002