Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Metin Arolat Biyografi  (Okunma Sayısı 776 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Temmuz 26, 2007, 10:58:16 ÖS »

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin soyundan gelen Çelebiler,Amerikalılarla birlikte Mevlana'nın hayat felsefesinin anlatıldığı birinternet sitesi hazırladı. Sitedeki soyağacında tanıdık bir isim devar. Metin Arolat, Mevlana'nın 23'üncü kuşaktan torunu...
Ünlüdüşünür Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin soyundan gelen ve halen hayattaolan Çelebiler tarafından bir internet sitesi hazırlandı.��www.mevlana.org�� adresli sitede, Mevlana�nın 21'inci yüzyıla kadargelen soyağacı da yer alıyor. Çelebiler tarafından yaklaşık 8 yüzyıldırsaklanan belgelerle hazırlanan soyağacında ilginç bir isim karşımızaçıkıyor. Bu isim, Metin Arolat...
Evet torunuyum
Metin Arolat, böyle bir sitenin varlığındanhaberdar olduğunu belirterek, ��Evet Mevlana'nın soyundan geldiğimibiliyorum. Akrabamız olan ve Mevlana'nın 21'inci kuşaktan torunu olanDr. Celaleddin Bakir Çelebi ölmeden önce, Mevlana'nın felsefesiniyurtdışında tanıtmak, bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yaptığını vebu doğrultuda bir beste yapmamı istedi. Kendisi 1996 yılında vefatetti. Onun bu isteğini en kısa zamanda yerine getirip, oğluna teslimedeceğim�� dedi. Arolat, ��Benim soyumda Osmanlı İmparatorluğudöneminde görev yapmış paşalar var. Böyle geniş bir ailenin içinde yeralmak beni çok heyecanlandırıyor�� şeklinde konuştu.

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: