| Algılama | Bir kişinin ya da bir grubun bir konudaki düşüncesi |
| Bilgi Birikimi | Veriler, bilgi ve bilgi birikiminin oluşturduğu hiyerarşinin bir parçasıdır. Veriler ham gerçeklerdir. Bilgi belli bir çerçeve içinde, belli bir bakış açısı ile düzenlenmiş verilerdir. Bu çerçevede bilgi birikimi ise belli bir harekete yönlendiren bilgidir. |
| Çalışan | Kuruluşta tam zamanlı, yarı zamanlı, geçici ve sözleşmeli personel de dahil olmak üzere çalışan kişi |
| Değerler | Kuruluşta çalışanların davranış biçimlerini tanımlayan ve tüm iş ilişkilerini tanımlayan ve tüm iş ilişkilerinin üzerine dayandırıldığı anlayış ve beklentiler |
| Denetim | Belli bir referansa dayanılarak yapılan mevcut durum değerlendirmesi |
| Döküman | Kuruluşta yürütülen faaliyetlerin, takip edilen işlerin kaydedildiği yazılı belgeler |
| Düzeltme | Herhangi bir problem sonrası gerçekleştirilen kısa süreli iyileştirmedir ki bu tür faaliyetlerde problemlerin tekrar etme potansiyeli yüksektir. |
| Düzeltici Faaliyet | Meydana gelen herhangi bir problem sonrası bu problemin tekrarlanmaması yönünde yapılan iyileştirme faaliyeti |
| Dış Müşteri | Kuruluşun sınırları dışında bulunan müşteri. Bunlar dağıtım zincirindeki unsurları da kapsayabilir. |
| Etik | Kuruluşun benimsediği ve uyduğu evrensel ahlak kuralları |
| Finansal Kaynak | Günlük faaliyetler için gerekli olan kısa vadeli fonlşar ve kuruluşun daha uzun vadeli finansmanı için çeşitli kaynaklardan sağlanan sermaye |
| İşbirlikleri | iki ya da daha fazla taraf arasında, müşteri için katma değer yaratan iş ilişkisi. işbirliği ortakları arasında tedarikçiler, dağıtıcılar, ortak girişimler ve bitkiler yer alabilir. |
| Kültür | Kuruluş çalışanları tarafından aktarılan, uygulanan ve pekiştirilen davranışların, etik kuralların ve değerlerin toplamı |
| Liderler | Kuruluştan menfaati olan tüm tarafları koordine eden ve bunların çıkarlarını dengeleyen, aralarında üst yönetim ekibi, diğer tüm yöneticiler ve ekip liderliği konumunda olanlar ya da liderlik rolünü üstlenmiş kişilerin de bulunduğu kişiler |
| Misyon | Kuruluşun amacına ya da varoluş nedenini açıklayan ifade. Faaliyet konusunun, işin ya da işlevin niçin var olduğunu belirtir. |
| Önleyici Faaliyet | Öngörülen potansiyel bir probleme yönelik yapılan ve problemin tekrar etmesini engelleyecek iyileştirme faaliyeti |
| Paydaş | Kuruluşta, kuruluşun faaliyetlerinde ve başarılarında menfaati olan tüm taraflar |
| Performans | Bir kişi, ekip, kuruluş ya da sürecin elde ettiği başarının ölçüsü. Başarım |
| Süreç | Çeşitli girdilerin kullanımı sonucunda istenen çıktıların üretilmesini sağlayan ve katma değer yaratan işlemler dizisi |
| Vizyon | Kuruluşun gelecekte nasıl olmak istediğini tanımlayan ifade |
| Yaratıcılık | Yeni ya da daha iyi uygulamalar ve/veya ürün ve hizmetler ortaya çıkarmak için fikirler üretme |
| Yenilikçilik | Düşüncelerin uygulamada yeni ürünlere, hizmetlere, süreçlere, sistemlere ve toplumsal ilişkilere dönüştürülmesi. Bu sonuçları gerçekleştirmeye uygun yaklaşım |
| Yönetim Sistemi | Kuruluşun, amaçlarına erişmek için gereken tüm işlevleri yapabilmesini sağlamakta kullanılan süreçler ve prosedürler çerçevesi |