Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hande Yener Biyografi  (Okunma Sayısı 314 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Temmuz 26, 2007, 09:29:49 ÖS »

12 Ocak 1973 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Liseyi İstanbul'da bitirdikten sonra evlendi ve bir oğlu oldu.
Müzik hayatına 1992 yılında Sezen Aksu'ya vokal yaparak başladı.1993 yılında Sezen Aksu'nun yanından ayrıldı ve Erdem Siyavuşgil'denşan dersleri aldı. Aynı dönemde Cem Özer'in televizyon programındaşarkı söyledi. Daha sonra Antalya'da çeşitli barlarda 3 yıl süreyleşarkı söyledi. Daha sonra İstanbul'a dönerek İstanbul'da sahne almayabaşladı. 2 yıl süren repertuar araştırmasından sonra Altan Çetin'leçalışma kararı aldı ve sekiz ay süren stüdyo çalışmaları sonrasında ilkalbümü "Senden İbaret" Haziran 2000'de, piyasaya çıktı. Albümde  AltanÇetin başta olmak üzere Hakan Altun, Ercüment Vural gibi müzisyenlerleçalıştı.
Hande Yener, ikinci albümü "Hande Yener Extra" 2001 yazında piyasayasürdü. "Senden İbaret" isimli albümüyle iyi bir satış grafiği yakalayansanatçı, bu albümde "Yalanın Batsın" başta olmak üzere "Yoksa Mani","Güvenemiyorum", "Bitmesin Bu Rüya" ve "Senden İbaret" isimlişarkılarının yeni düzenlemeleri ile 80'li yılların hit şarkılarından"Sürünüyorum"u da albümünde yeniden yorumlayarak "Hande Yener Extra"isimli albümünü, yayınladı.
Hande Yener 2002 yılında içinde 19 şarkının yer aldığı "sen yolunaben yoluna"albümünü çıkardı ve bu albümle büyük başarı sağladı.  FettahCan, Alper Narman, Murat Yeter, Altan Çetin, Onur Mete'yse albümeimzasını atan isimler oldu. Hande Yener ayrıca albümünde"Yanmışız"isimli slow parçasında söz müzik yazarlığı sıfatını Onur Mete'ylebirlikte paylaşarak karşımıza çıktı.  Ve bu albümüyle Hande Yener, 2002Kral Tv Video Müzik Oskarları'nda; En Çok Satan Albüm ve En İyi PopBayan Sanatçısı ödüllerini de aldı.
2004 Yılında İstanbul FM Türkiye'nin organize ettiği İFA İstanbul FMaltın ödülüne layık görülen Aşk Kadın ruhundan Anlamıyor adlı albümünüçıkardı. Bu albümün çıkış şarkısı Acele Etme oldu. Bu albündekişarkıların hepsine klip çekildi.
2006 Yılında sanatçı son albümü olan Apayrı'yı piyasaya sürdü. Bu albümde ilk klibi Kelepçe adlı şarkıya çekti.

2007senesinde ise 'Nasıl Delirdim' isimli son albümüyle farklı bir tarzdenedi ve hayranlarıyla buluştu. 'Nasıl Delirdim' isimli albümün çıkışşarkısı ise 'Kibir'...

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: