isminiz@yaramazadam.com
Sign up
Check e-mail
Göktaşıyla Gelen Su
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Yaramazadam > Eğitim Ogretim ve Kültür Servisi > Bilim ve Teknoloji > Doga > Göktaşıyla Gelen Su

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Göktaşıyla Gelen Su  (Okunma Sayısı 129 defa)
Kasım 09, 2007, 08:03:02 pm
boxcigar
Administrator
Süper Üye

REP +17/-1

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« :»

Texas Manahan Kenti sakinleri, 22 Mart 1998'de unutamayacakları birolay yaşadılar. O gün, iki tane, yumruk büyüklüğünde göktaşı şehredüştü. Birisi basketbol oynayan çocukların yakınına isabet etti. Neyseki kimse yaralanmadı.

Bu göktaşları, olaydan kısa süre sonra NASA Johnson Uzay Merkezi'ninyolunu tuttu. Göktaşları, buradaki bilim adamlarını da şaşırttı. Çünkü,bu taşların içinde su damlacıkları vardı. Daha da ilginç olanı, su,ayrıca taşların içindeki mor renkli, neredeyse saf tuz kristallerininiçinde hapsolmuştu. Çünkü, bu türden büyük kristallerin oluşabilmesiiçin çok miktarlarda su gerekir.

Benzer kristaller içeren bir göktaşı da, 1998 Ağustos'unda Fas'a düştü.175 kg'lık bu göktaşı da tuzlu su damlacıkları içeriyordu. Bugöktaşlarının bir kuyrukluyıldızla çarpışmış bir asterodin parçalarıolduğu sanılıyor. Göktaşlarının daha iyi incelenmesiyle bunlarıngerçekten nereden geldikleri ve nasıl oluştukları anlaşılabilecek.

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sponsor Baglantilar

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Start | Sayfa 0 | Sayfa 1 | Sayfa 2 | Sayfa 3 | Sayfa 4 | Sayfa 5 | Sayfa 6 | Sayfa 7 | Sayfa 8 | Sayfa 9 | Sayfa 10
Yaramazadam | Powered by SMF 1.1.3.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
| Sitemap Arşiv2 Program Arşiv Program Arşiv Sağlık Sağlık Rehberi

Yaramazadam Çöl Atesi v3 by rallyproco