isminiz@yaramazadam.com
Sign up
Check e-mail
Eritem Annulae Santrifuj
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Yaramazadam > Eğitim Ogretim ve Kültür Servisi > Saglik > Eritem Annulae Santrifuj

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Eritem Annulae Santrifuj  (Okunma Sayısı 256 defa)
Ağustos 26, 2007, 06:17:14 pm
boxcigar
Administrator
Süper Üye

REP +16/-1

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« :»

Eritem Annulae Santrifuj    
Halka renklikırmızı döküntülerle seyredenbir çok hastalık olmasına rağmen,bunlardan bir çoğu eritem annuler santrifujdur. Diğer hastalıklar iseannuler eritem, eritema gyratum repens, eritema giratum perstans veeritema figuratum perstansdır.

Hastalığın belirtileri nelerdir?

Döküntüher hangi bir yaşta görülebilir. Genellikle küçük pembe bir leke etrafadoğru yavaşça genişleyerek büyür ve halka şeklini alır ve orta alansoluk renktedir. Halka günde 2-5 mm boyutlarında genişleyerek,genelikle 6-8 cm'e ulaşıncaya kadar büyür. Bazen yarım halka şeklindedöküntü olabilir. Bir kaç döküntü bir arada görülebilir. Döküntügenellikle kalça ve bacaklarda olmakla birlikte, yüz gövde ve kollardada görülebilir. Hafif kaşıntı olabilmekle birlikte genellikle bulguyoktur.

Eritem annuler sentrifuj neden olur?

Sıklıkla döküntünün neden bulunamaz. Bununla beraber, bazen altta yatan bazı hastalıklar olabilir. Bu hastalıklar:

• Bakteri,    mantar ve virüs hastalıkları (verem, sinüzit,    kandidiasis)    
  • Klorakin    ve hidroksiklorakin gibi sıtma ilaçları, östrojen,    penisilin gibi ilaçlar    
  • Kanser    (özellikle eritem gyratom repens denen tipinde (bu durumda    bulgular thata desenine benzer))    
  • Yiyecekler    özellikle mavi peynir ve domates    
  • Tekrar    eden apandisit         
  • Bazı    karaciğer rahatsızlıkları         
  • Bazı    tiroid hastalıkları         
Altta yatan hastalık gerilediğinde veya neden olan ilaç kesildiğinde hastalık kendiliğinden geriler.

Eritem annüler santrifuj tedavisi nasıl yapılır?

Eritemannular sentrifuj genellikle kendiliğinden geriler. Döküntü bir kaç ayveya yıl sürebilir. Genellikle tedavi ihtiyacı yoktur. Bununla beraberlokal kortizonlu kremler kaşıntı var ise faydalı olur.
   Anahtar kelimeler: eritem annuler santrifuj

Kendini yalan ve aldatmadan kurtaramayan; her an verdiği söz ve yeminlere muhalif hareket eden ve bir türlü yüklendiği mesûliyetlerin ağırlığını hissetmeyen iki yüzlü ve müraî tiplerin gönül hayatları olabileceğine ihtimâl vermek, sadece bir aldanmışlıktır. Böylelerinden vefa beklemek ise bütün bütün gaflet ve safderûnluk ifâdesidir.
Sponsor Baglantilar

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Start | Sayfa 0 | Sayfa 1 | Sayfa 2 | Sayfa 3 | Sayfa 4 | Sayfa 5 | Sayfa 6 | Sayfa 7 | Sayfa 8 | Sayfa 9 | Sayfa 10
Yaramazadam | Powered by SMF 1.1.3.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
| Sitemap Arşiv2 Program Arşiv Program Arşiv Sağlık Sağlık Rehberi

Yaramazadam Çöl Atesi v3 by rallyproco