En Çok Söylediğimiz 20 Yalan
1. "KEŞKE DAHA FAZLA ZAMANIM OLSA"
Herkesinsöylediği en beylik yalanlardan biridir. Günün 24 saat oluşunu dünyadahiçbir kuvvet değiştiremeyeceğine göre boş yere "Keşke bir gün 40 saat"olsa gibi cümleler kurmayın. Günü nasıl planladığınız işte bu noktadadaha da çok önem kazanır. Öncelik listenizi belirleyin. İşleri delegeetmeyi öğrenin. Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Sistemlive planlı olun. Göreceksiniz daha fazla şey yapabilmişsiniz.
2. "BEN DE SİZİ ARAYACAKTIM."
Unuttuğunuz,ihmal ettiğiniz ya da konuşmak istemediğiniz için telefon açmadığınızbiri ahizenin diğer ucundaysa genelde bu yalana başvururuz. Yalansöylemek yerine sadece bir "Merhaba" deyip yumuşak bir geçiş yapmayıdeneyin. İnanın karşınızdaki kişi de günün birinde başkalarına "Ben desizi arayacaktım" dediği için yalan söylüyor olma ihtimalinizihissedebilir.
3. "KİMSE BENİ TAKDİR ETMİYOR."
Siz belki dekeşfedilmemiş bir Mozart´´sınız. Ama eğer bu kadar yetenekliyseniz,bunu dünyayla paylaşmanın bir yolunu da bulmalısınız. Keşfedilmeyibeklemek yerine yeteneklerinizi ortaya koymaktan korkmayın.
4. "BEN DE SİZE AYNI ŞEYİ SORACAKTIM. SİZCE NE YAPALIM BU KONUDA."
Genellikleişyerinde üstlere söylenilen bu cümle aslında; "Bu konuyu unuttum. İyiki hatırlattınız"ın Türkçesi´´dir. Not alın. Planlı olun ve önce sizsorun. Ama yok eğer sizden önce müdürünüz bir konuda size bir şeysormuşsa sadece soruyu cevaplayın. Bu cümleyle cevaba başlarsanızinandırıcılığınızı yitirirsiniz.
5. "ONU YAPACAĞIM, AMA BİRAZ SONRA"
Bucümleyi çok kullanırsanız bir süre sonra kendiniz bile buna inanmayabaşlarsınız. Ertelemeyin. İşi zamanında yapmak, planlı ve sistemli birhayat için gereklidir.
6. "JULIA ROBERTS´´A BENZESEYDİM, HER ŞEY DAHA KOLAY OLURDU."
JuliaRoberts ya da bir başkasıGüzelliği ve yeteneği ile ünlü başka herhangibiri yerine sadece kendiniz olmayı seçin. Çevrenizdekiler sizisevdikleri için yanınızdadırlar.
7 "BİRAZ KİLO VEREBİLSEYDİM/İSTİFA ETSEYDİM/BİR SEVGİLİM OLSAYDI VS. HER ŞEY HARİKA OLURDU."
Birazkilo vermiş, işinizden istifa edip dilediğiniz gibi özgür kalmışolabilirdiniz ama emin olun her şey yine şimdiki gibi olurdu. Çünkü sizyine şikayet edecek başka şeyler bulurdunuz.Mutluluk ve memnuniyetbirlikte seyreder ve siz de sahip olduğunuz güzel şeyleri takdiredebilme yeteneğine sahipsiniz, bunu unutmayın.
8. "AYNASI İŞTİR KİŞİNİN, LAFA BAKILMAZ. KİMSEYE KENDİMİ KANITLAMAMA GEREK YOK."
İnsanınkendini övmesine pek sıcak bakılmaz ama kendini övmek yerine "Kimseyekendimi kanıtlamam gerekmiyor" demek de başvurduğumuz bir başkayalandır. Yalan yerine yeteneklerinizi ve yapabileceklerinizi söylemekdaha iyidir. Kendinizden bahsetmezseniz karşılığında kocaman bir sıfıralabilirsiniz.
9. "ASLINDA BENİ SEVİYOR AMA SÖYLEMEYE ÇEKİNİYOR."
Siziistemeyen birini siz neden isteyesiniz ki? Eğer gerçekten aşktankorkuyorsa, unutun gitsin. O kişiyle bir ilişki yaşarsanız ilişkisırasında korkacak başka şeyler de bulabilir.
10. "ZATEN ASLINDA ONU ÇOK SEVMEMİŞTİM."
İnsanulaşamadığı şeyi kötüler. Siz de geçmişte kısa bir süre olsa bile birbirliktelik yaşadığınız ama erkek arkadaşınızın isteği üzerine bitenbir ilişkinin ardından bu yalana başvurmuş olabilirsiniz.Tercihlerinizi baştan doğru yapın ya da gerçekle yüzleşmektençekinmeyin.
11. "ONU ALDATTI AMA BENİ ASLA ALDATMAYACAK."
Belkide hepimizin hayatının bir döneminde duyduğu en büyük yalanlardanbiridir bu. Siz gerçekten bu cümleyi söyleyen kişiye inanıyor musunuz?Sizden önceki kız arkadaşına sadakat konusunda yalan söyledi. Sizeneden söylemesin ki?
12. "SADECE HAYIR DİYEMEDİM."
Aslındadiyebilirdiniz ama karşınızdaki insanın ne duymak istediğinden eminolmadığınız için yalana başvurdunuz. Belki onaylanmamaktan ya da karşıtarafın tepkisinden korkuyorsunuzdur, cesur olun. Ne olursa olsuninsanın kendi inandığı şeyleri söylemesi her zaman daha iyidir.
13. "BAZILARI ŞANSLI DOĞUYOR VE BEN ONLARDAN BİRİ DEĞİLİM."
Bukendi kaderinizi kontrol etme gücünü azaltan bir yalan. Kendikaderinizi kendiniz yaratabilirsiniz. İnandığınız bir şeyi yapamamanızsöz konusu bile olamaz. Yeter ki siz yapmak isteyin. Böylece siz dekendi şansınızı yaratmış olacaksınız.
14. "YALAN SÖYLEDİĞİMİ ASLA BİLMEYECEKLER."
Biryalanınız çevrenizdekiler tarafından hiçbir zaman fark edilmemiş vehayat sanki hiç yalan söylememişsiniz gibi devam ediyor olabilir. Amabu, günün birinde yakalanmayacağınız anlamına gelmez. Yalan yalanıdoğurur. Üstelik bir süre sonra herkesi kendiniz gibi görmeyebaşlayacak, kendinizi yalan bir dünya içinde bulacaksınız.
15. "İSTEDİĞİM ZAMAN BIRAKABİLİRİM."
Sigara,size zarar veren bir erkek arkadaş ya da alışveriş çılgınlığıNe olduğufark etmez. Kötü bir alışkanlığınız olduğunu bilip istediğiniz zamanbırakabileceğinizi ileri sürmek de en büyük yalanlardan biridir. Eğerbunu iddia ediyorsanız, kanıtlamanın bir tek yolu var: kötü alışkanlığıbırakmak.
16. "BANA GÖRE DEĞİL."
Hep mükemmeli aramaktanvazgeçin. Bazen iyi, mükemmelden daha iyidir. Her zaman mükemmellekarşılaşacağınızı ummak sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
17. "O ELBİSEYİ ALACAĞIM AMA ÖNCE BİRAZ KİLO VERECEĞİM."
Belkibu sefer gerçekten kilo verebilirsiniz. Peki ya sonraÜç, beş yıl sonrada mı aynı yalana başvuracaksınız. Kendi halinizden memnun olmayıöğrenin. Eğer değilseniz kendinizi mutlu hissedeceğiniz kiloya ulaşınve o kiloda kalın.
18. "BİRAZ BRONZLAŞMAKTAN ZARAR GELMEZ."
Kırışıklarave kansere inanmıyor musunuz? "Herkese olur ama bana bir şey olmaz"düşüncesini bir tarafa bırakın. Hayatın değerini anlamaya ve onu doyadoya yaşamaya bakın.
19. "ELBETTE, BEN DE BAYILIRIM."
Eğergerçekten sözü edilen şeyden hoşlanıyorsanız, o zaman size söyleyeceksözümüz yok. Size önerilen her teklife veya davete sadece alışkanlıktanya da refleks olarak evet diyorsanız (örneğin patronunuzun en yakınarkadaşının kızının doğum günü), başkalarının hayatı içinkendinizinkinden veriyorsunuz demektir. Teklifi bir kez daha düşünün vegerçekten istiyorsanız onaylayın.
20. "SU İÇSEM YARIYOR."
Dahaneler... Kendinizi kandırmaktan vazgeçin. Ya boğazınıza hakim olacak vediyetinizi bozmayıp kilo vereceksiniz ya da su içmeyeceksiniz! Şaka biryana genellikle kilo problemi olanlarımızın söylediği, inanmak istediğien büyük yalanlardan biri olan "Su içsem yarıyor"u hayatınızdan silmekiçin siz en iyisi sağlıklı beslenmeyi öğrenin ve hayatınızdan suyueksik etmeyin.
http://www.kisiselbasari.com/Yazi.asp?ID=777