isminiz@yaramazadam.com
Sign up
Check e-mail
Elias Hobeyka (1957 - 2002)
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Yaramazadam > Yaramazadam YASAM-MUZIK-MEDYA > Biyografi- Biography > Elias Hobeyka (1957 - 2002)

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Elias Hobeyka (1957 - 2002)  (Okunma Sayısı 44 defa)
Temmuz 14, 2008, 05:10:18 pm
no_fear_06
:::...gOrGiAs...:::
Global Moderator
Süper Üye

REP +1000/-1

düŞmAn kElİmEsİnİN AnLmInI DoStLaRıMdAn öGrEnDiM

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« :»

Lübnan siyaset sahnesinin ünlü isimlerinden olan Hubeyka, şöhretini safdeğiştirme becerisine borçluydu. FKÖ Beyrut'ta güçlendiği sıralarda, 24yaşında Falanjistlere katılan Hubeyka, 1982'deki Sabra ve Şatilakatliamları sırasında istihbarat şefiydi. Hıristiyan Falanjistler,liderleri Beşir Cemayel suikasta kurban gidince Sabra ve Şatila'yagirip iki günde 2 binin üzerinde Filistinliyi katletmişti. SonradanCemayel suikastının arkasında, Falanjistlerin İsrail'le işbirliğinekarşı çıkan Suriye'nin olduğu anlaşılmıştı. Falanjistlerin istihbaratşefiyken acımasızlığıyla dehşet saçan Hubeyka, 1975-1990'daki içsavaşta, Marunilerin çoğu gibi İsrail'i müttefik belledi. Ama 1985'teSuriye'yi seçti. 1991'de bir afla iç savaş sırasında işlediği suçlardanaklanan Hubeyka, 1992 ve 1996'da milletvekili seçildi. Savaşta göçezorlanan 1 milyon Lübnanlının yerleşiminden sorumlu bakanlığagetirildi. Eski koruması Hubeyka'nın ölümünden kısa süre önce,1980'lerdeki bir dizi suikastın ardında onun olduğunu iddia etmişti.

SABRA VE ŞATİLLA KATLİAMININ MİMARLARINDAN DI

Elias Hobeyka, İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile birlikte, 20 yıl önce,Lübnan iç savaşında Sabra ve Şatilla katliamlarından sorumlu tutulanisimlerden biri olarak anılıyor.

Hobeyka, İsrail�in 1982 yılında Beyrut�a düzenlediği saldırıda, Sabrave Şatilla Filistin mülteci kamplarında çocuklar da dahil yüzlercekişinin katledilmesinde rol alan aşırı sağcı �Lübnan Güçleri� milisgrubunun liderliğini yapıyordu. Eski bakan Hobeyka, Sabra ve Şatillakatliamlarına ilişkin �emirleri yerine getiriyordum� ifadesinikullanmıştı.

HOBEYKA TEHDİT ALTINDAYDI

Belçikalı Senatör Josy Dubie, havaya uçan otomobilinde ölen aşırı sağcıLübnan milislerinin eski lideri Elias Hobeyka için, �Sabra ve Şatillakatliamı konusunda söyleyecekleri vardı ve kendisini tehdit altındahissediyordu� dedi.

AFP muhabirine demeç veren Belçika Senatosu Adalet Komisyonu BaşkanıDubie�ye göre, Hobeyka, �Brüksel�de Ariel Şaron ile ilgili dava kabuledilirse gelir ifade veririm� dedi. Dubie, �Bildiklerini neden şimdiifşa etmiyorsun, diye sordum. Bana, bunu davaya sakladığını söyledi.Kendini tehdit altında hissedip hissetmediğini sorduğumda da evethissediyorum, dedi...� diye konuştu.(NTVMSNBC)
Sponsor Baglantilar

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Start | Sayfa 0 | Sayfa 1 | Sayfa 2 | Sayfa 3 | Sayfa 4 | Sayfa 5 | Sayfa 6 | Sayfa 7 | Sayfa 8 | Sayfa 9 | Sayfa 10
Yaramazadam | Powered by SMF 1.1.3.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
| Sitemap Arşiv2 Program Arşiv Program Arşiv Sağlık Sağlık Rehberi

Yaramazadam Çöl Atesi v3 by rallyproco