Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eda Özülkü Biyografi  (Okunma Sayısı 395 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Temmuz 26, 2007, 09:00:03 ÖS »

1966 yılında Gölcük'te doğan Eda Özülkü, ilk ve orta okul yıllarınıİzmit'te geçirdi. Liseyi İstanbul'da tamamladı ve Marmara ÜniversitesiMüzik Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitede şan eğitimi üzerineyüksek lisans yaptı.
Daha sonra Işık Lisesi�nde ve mezun olduğu üniversitede öğretimgörevlisi olarak çalıştı. Öğretmenliğinin yanında müzik çalışmalarınaeşi Metin Özülkü ile birlikte devam etti. Eşinin bestelediği pek çokşarkının sözlerini yazdı. Bunların arasından öne çıkan 'Seninle OlmakVar Ya', 'Eğlen Güzelim', 'Kuşlar', 'Alladı Pulladı', 'Doğum Günü','Parolayı Söyle', 'Yürü Ya Kulum', 'Yaralım' gibi şarkılar büyük beğenitopladı. Eşiyle birlikte yaptığı şarkıların demolarında solist olarakyer alan Eda Özülkü, müzik yapımcılarından gelen albüm teklifleriniuzun bir süre kabul etmedi. Ancak eşinin de ısrarlarıyla, aldığı klasikbatı müziği eğitimini pop müzikte kullanmaya karar verdi.
1993 yılında albüm çalışmalarına başlamasıyla birlikte öğretimgörevinden ayrıldı. Bu çalışma sonucu �Parolayı Söyle� adlı ilk albümüortaya çıktı. Bu çok beğenilen albümün ardından sırasıyla �Dalgacı�,�Uçurdum Da Uçurdum� ve �Al Beni� adlı üç albüm daha yayınladı.

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: