|
boxcigar
|
 |
« : Temmuz 26, 2007, 08:56:24 ÖS » |
|
01/07/1970, İstanbul doğumlu. Ancak babasınınn ailesi Antalyalıolduğundan kendisinii Antalyalı hissediyormuş. İlkokulu Maçka SüheylaArtem'de, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak Çamlıca KızLisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuksınavlarına katılarak sunucu olmaya karar verdi ve bu meslekte başarılıoldu. İdealist bir yapım olduğundan sunuculuk yaparken içimdeki müzisyenruhunun çıkması biraz zaman aldı. Öyle ki, keşfedilmesi, 1993 YılındaMelih Kibar' la tanışması sonucu ortaya çıkacaktı. Ki, öyle de oldu. Nasıl mı? Kendi dilinden dinleyelim; Medeni cesareti olan bıcır bıcır bir kız çocuğu olduğum için,tesadüfler sonucu Melih Kibar la tanıştım ve sesimi dinlemesini ricaettim. Kendisi de beni stüdyosuna davet etti. Ben ne olduğunu bileanlamadan bir de baktımki, reklam filmlerini seslendirmeye başlamışım.Böylece sanat hayatı yolundaki önemli adımlardan birini atarak, yolumabirbirinden değerli; Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu, Ege, Ferda AnılYarkın, Zuhal Olcay ve Yaşar gibi sanatçılara vokalistlik yaparak devamettim. 1995 Yılında, artık kendimi iyice şarkı söylemeye hazır hissettiğimanda, medeni cesaretimi göstererek POP - SHOW 95 Şarkı yarışmasınakatıldım ve kendi yazdığım şarkı sözümle 1. oldum. Ve 1997 yılında, uzun ve zevkli çalışmalar sonucunda 1. albümüm olan"Hiç Kimse Değilim" müzikseverlerle buluşmuş oldu. Yaşadığım acı ya datatlı duygu yoğunlukları, söz ve bestecilik kimliğimin ortaya çıkmasınısağladı. Bu beni çok heyecanlandırdı. Çünkü artık şarkı yazıyor vebesteliyordum. Bu da bir sanatçı için önemli olsa gerek? Aslında düşünüyorum da ben şarkılarımla, hele ki birbirimizi hiçtanımadığımız halde sizlerle dertleşiyoruz. Bence hayranlık diyeadlandırılan duygunun tanımı da bu. 25 Aralık 1999 tarihinde, söz ve müziklerinin birçoğu kendime aitolan "Anlattım" isimli albümümle bir kez daha sizlerle buluştum. Nemutluyum ki bu albüm düşlediğim ve hayal ettiğim başarıya ulaştı. Vesanat hayatı yolundaki adımlarım hızlı bir koşu maratonuna dönüştü. Bucesaretim ve heyecanımla uzun yıllar kendi şarkılarımı, yaşadığım veözümsediğim tüm hikayelerimi, müziğim aracılığı ile sizlerlepaylaşacağıma söz veriyorum. 3. Albümüm "şeffaf" Ocak 2002 tarihinde müzik marketlerdeki yerinialdı ve kendinden söz ettirmeyi de başarabildi. Bu albümde sırasıylaUnutursun ve Yakamoz isimli şarkılara klip çekildi. Unutmayın! Bizsanatçılar, sizlerle evrensel olan müziği paylaşmaktan büyük bir sevinçve gurur duymaktayız. Böylesine özel bir yeteneği bahşeden YüceTanrı'ya binlerce teşekkürler. 4. albümüm '''Aşkların En Güzeli'' müzik kariyerimin bana birhatırası olarak Eylül 2003'te çıktı. Çocukluğumun şarkılarını, günümüzsounduyla yeni jenerasyonlara taşımak, kaybolmaya yüz tutmuş 70'lerinTürkçe pop müziğinin asla kaybolmayacağını ve kaybolmaması gerektiğinikendime ve siz dinleyicilerime ispat etmek istedim. Ve 5. albümüm Aşk Denizi � Aşk�a aşık olan ben, bu albümümde aşkınher halinden bahsettim. Herkes kendi aşkından bir parça bulacak. 9aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan 14 şarkının 13�ünün sözleri vebestesi gene bana ait.Bu albümde ayrıca istedim ki bir albüm nasılyapılıyor, hangi aşamalardan geçiliyor, müzisyen ile şarkıcı arasındanasıl diyaloglar oluyor bilinsin... Böylece ��Bir albüm hikayesi��VCD�si çıktı ortaya. Kaset kapağı için resim çekiminden tutun da stüdyoçalışmalarına kadar her şey var bu VCD�de.
|