KİMLİK KARTI:Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Ramazan Aydın
İletişim bilgileri: İskele meydanı Çanakkale
Tel: 0 286 212 88 20
Faks: 0 286 212 88 15
İnternet Adresi www.cau.edu.tr Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet
AKADEMİK PROFİL:Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 2
YO: 10
Öğrenci sayısı: 7.081
MİSYONUÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, içinde bulunduğu yöreninkaynaklarını dikkate alarak, ulusal ve uluslararası alanlarda eğitim veöğretim veren ve bilimsel araştırmalar yapan, bilimsel mükemmelliğiölçü alan bir araştırma ve eğitim kurumudur.
Üniversitemiz; bütünsel bir kimlik ile gerçekleştirdiği tümçalışmalarda demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk’üngöstermiş olduğu pozitif bilim yolunda, sorumluluklarının bilincindeolarak yurt ve dünya sorunlarına duyarlı, barışçı, girişimci, üretkenve katılımcı bir yol izlemektedir.
VİZYONUÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun100.yılında, bilimsel mükemmelliği yakalamış, alanında en kaliteliöğretim elemanı ve öğrencilerin buluştuğu, bölgesel anlamda öncü birsimge, ulusal anlamda tercih edilebilir, uluslararası açıdan dünyanınönde gelen araştırma ve eğitim kurumu olmayı kendine hedef olarakbelirlemiştir.
İLKELERİo Öğrencilerimiz varlığımızın temel nedenidir. Öğrenci hakları tüm çalışmalarda önceliğe sahiptir.
o Yönetim felsefemizdeki temel değerlerimiz; sürekli gelişme, katılımcı, çağdaş, üretken ve bilimsel temellere dayanır.
o Tarihsel süreç içerisinde Çanakkaleilinin stratejik konumundan dolayı var olan önemini, bilim veüniversite şehri olarak devam ettirmek gayretindeyiz.
o Akademik ve idari tüm birimlerimizkurumsallaşmış bir yapı içerisinde günün getirdiği işleri yaparken,vizyonumuz çerçevesinde belirlediğimiz hedefler için çalışmalarınısürdürmektedirler.
o Tüm eğitim-öğretim ve idari faaliyetlerimizde sürekli gelişme felsefesi çerçevesinde mükemmel olana ulaşmaya çalışırız.