Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Baris Bilgili Biyografi  (Okunma Sayısı 409 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Temmuz 26, 2007, 08:34:42 ÖS »

'Barış Adındaki Çocuk 2' adlı albümü geçtiğimiz günlerde piyasayaçıkan rockçı Barış Bilgili; Sevgi Soysal'ın aynı adlı romanında ve'Uçurtmayı Vurmasınlar' filmindeki küçük 'Barış'ın kendisi olduğunusöyledi.
Barış Bilgili, Türk Sineması'nın en iyi filmleri arasında gösterilen'Uçurtmayı Vurmasınlar'daki Barış karakterinin, kendi yaşamındanesinlenerek ortaya çıkarıldığını açıkladı. Peki; genç rockçı, aradangeçen 17 yıl boyunca 'Uçurtmayı Vurmasınlar'daki Barış'ın kendisiolduğunu neden açıklama gereği duymamıştı? 'Barış Adındaki Çocuk 2'isimli albümü geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Bilgili, "Çünkü hiçkimse bana böyle bir soru sormadı" dedi. Genç rockçı, Sevgi Soysal'ın'Barış Adlı Çocuk' ve Feride Çiçekoğlu'nun 'Uçurtmayı Vurmasınlar'kitaplarına ilham verme öyküsünü anlattı:
'ADIMI ÖĞRENDİ HAPİSTE YAZDI'
* Sevgi Soysal'ın sizi kitabına konu etmesinin nasıl gerçekleştiğinibaştan anlatır mısınız? Yıl 1973... O yıllarda siyasi tutuklularınbulunduğu hapishanelerde polisler de görev yapıyormuş. Benim annem depolis. Annem Ankara'dan uzak bir yerde görev yapamayacağını küçükçocuğu olduğunu ve kocasının da askerde olduğunu söyleyerek görevdenaffını istemiş. Bir lojman ayarlanmış ve annem Sevgi Soysal'ın datutuklu bulunduğu Yıldırım Bölge Siyasi Tutukevi'ndeki görevi kabuletmiş. Annem beni de hapishaneye götürüyormuş. Bir gün avluda oynarkenkadınların voltası sırasında biri bana çarpıp beni yere düşürmüş.Kadınlar annemin kendilerine bağıracağını düşünürken, annem 'oğlumBarış gel, kenarda oyna. Teyzelerini rahatsız etme' demiş. O anda SevgiSoysal adımın Barış olduğunu öğrenip, 'Barış Adlı Çocuk'u yazmaya kararvermiş.
'ANNELERİMİZ FARKLI...'
* 'Barış Adındaki Çocuk'taki Barış ile 'Uçurtmayı Vurmasınlar'dakiBarış ne kadar benziyor birbirlerine? İki çocuğun hareketleri aynı,yapıları aynı, tipleri aynı, tutuklularla olan ilişkileri aynı. Sadeceanneleri farklı. 'Barış Adlı Çocuk'taki Barış'ın annesi polis,'Uçurtmayı Vurmasınlar'daki Barış'ın annesi ise mahkum. Diğer bütünyönleri aynı.
* Bunu niye 17 yıl boyunca açıklamadınız? Çünkü kimse bana sormadı.İlk kez siz 'albümünüz adı neden 'Barış Adındaki Çocuk 2' diyesorduğunuz için bu konuyu açtım. 1996 yılında çıkardığım ilk albümümünadı 'Barış Adındaki Çocuk 1'di. Kimse sormadı ki albümün neden SevgiSoysal'ın kitabının adıyla aynı diye...
'BENİ TERSLEMİŞTİ'
* Feride Çicekoğlu'na romanındaki Barış'ın siz, yani Sevgi Soysal'ınromanındaki Barış olduğunu söylediniz mi? Hayır, söylemedim. Ben 22yaşındayken Bodrum'da Tunç Başaran ile bir doğum günü partisindekarşılaştık. 'Uçurtmayı Vurmasınlar'ı beğendiğimi ve filmdeki Barış'ınben olduğunu söyledim. Tunç Bey oldukça öfkelendi, beni tersledi.
* Başaran'dan telif mi istediniz? Hayır canım, ne telifi? Sadecefilmden çok etkilendiğimi ve Barış'ın ben olduğunu söyledim kadar.Sonra aramızda büyük bir tartışma yaşandı. Tartışma sırasında TunçBaşaran'ın o yıllarda evli olduğu Lale Başaran da vardı. Lale Hanım,ertesi günü bana 'Uçurtmayı Vurmasınlar'daki Barış'ın 'Barış AdlıÇocuk'taki Barış ile aynı çocuk olduğunu söyledi.
'HİÇBİR ŞEYİN PEŞİNDE DEĞİLİM'
* Daha sonra Feride Çiçekoğlu ile görüştünüz mü? Kendinizi onatanıttınız mı? Hayır, görüşmedim. Belki Tunç Bey ile karşılaştığım gibiFeride Hanım ile de karşılaşma imkanım olsaydı, kendisiyle de görüşümüpaylaşırdım. Ben bir şeylerin peşinde değilim ki gidip özel olarakgörüşmeye çalışayım? Olabilir benim hikayemden esinlenilmiş olabilir.Bunda bir yanlışlık yok ki. Ben de hesap sormadım ki. Dediğim gibi benbir şeylerin peşinde değilim.

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: