Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Balıkesir Üniversitesi  (Okunma Sayısı 739 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Ağustos 07, 2007, 10:42:00 ÖS »

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu
İletişim bilgileri: Soma Cd. Balıkesir
Tel: 0266 245 96 50
İnternet Adresi www.balikesir.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
YO: 3
MYO: 9
Öğrenci sayısı: 10656
Akademik personel: 458

Rektör Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, "Eğer kararınız BalıkesirÜniversitesi'nden yana olursa burada ihtiyaç duyacağınız bilgi vebecerileri sizlere üniversitemizin çok değerli öğretim üyeleri veyardımcıları özveriyle en iyi şekilde kazandırma çabası içindeolacaklardır."
Balıkesir Üniversitesi'nin kökleri 1910 yılında kurulan Karesi MuallimMektebi'ne dayanıyor. Balıkeris Üniversitesi 1992 yılında kuruldu.Balıkesir Üniversitesi şehir merkezine 18 km uzaklıkta 4000 dönüm araziüzerinde yapılanmasını sürdürüyor.
Üniversitenin hedefi, "Ülkemize ve insanlığa layık olabilecek çağdaşbir eğitim öğretim kurumu olmak. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlıkdüzeyini ve bilgi çağını hür düşünen, laik, demokrat, ülkesininbölünmezliğine inanan Cumhuriyet'e sadık nesiller yetiştirmek.Balıkesir Üniversitesi'ni gerçek anlamda halkın üniversitesi halinegetirmek" olarak açıklanıyor. Balıkesir Üniversitesi tek kampüstebulunuyor. Henüz tamamı bitirlemiş kampüste Balıkesir Turizmİşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Balıkesir MeslekYüksekokulu'nda eğitim öğretimini sürdürüyor. Mühendislik- MimarlıkFakültesi ve Fen- Edebiyat Fakültesi inşaatları da devam ediyor.Necatibey Eğitim Fakültesi şehir merkezinde kendi binasında eğitimöğretim verirken, ilçelerdeki meslek yüksekokulları geçisi binalardahizmet veriyor. Üniversite öğrencilerinin bir böölümü Yurt- Kur'a ait1152 kapasiteli bir kız öğrenci yurdu ile 1072 kapasiteli erkek öğrenciyurdu bulunuyor.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Üniversitede her türlü takımoyunları ve ferdi sopr dallarına yönelik çalışmaların yapıldığı birspor salonu, 2 tenis kortu, 1 duvar tenisi, 2 basketbol sahası, 1voleybol sahası, 1 halı saha ve koşu parkuru bulunuyor.

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: