Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Attatürk ve on dokuz mayis  (Okunma Sayısı 2732 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Temmuz 25, 2007, 02:34:47 ÖS »

Edirne' yi, Kırklareli' yi, Tekirdağ' ı, İpsala' yı, Keşan' ı, Gelibolu'yu, Babaeski' yi, Lüleburgaz' ı,  biliyorum.
İstanbul'u, Yalova' yı, Bursa' yı, Çanakkale' yi, Kocaeli' yi, Sakarya' yı,Bilecik' i, Sapanca'yı, Ali Fuat Paşa - Geyve' yi, Pamukova' yı,Mekece' yi, Osmaneli' yi, İznik' i, Yenişehir' i, İnegöl' ü, Orhangazi'yi, Karacabey' i, Çınarcı' ğı, Termal yolunu ve Termal' i, Gemlik' ibiliyorum.
Bolu' yu, Ereğli' yi, Karabük' ü, Zonguldak' ı,Kastamonu' yu, Çankırı' yı, Karabük' ü, Akçakoca' yı, Amasra' yı,Gerede' yi, Akyazı' yı, Mudurnu' yu, Nallıhan' ı, Çayırhan' ı,Beypazarı' nı, Ayaş' ı, Kayaş' ı, Düzce' yi, Hendek' i, Sarfanbolu' yubiliyorum.
Ankara' yı, Konya' yı, Kırşehir' i, Kırıkkale' yi,Eşkişehir' i, Akşehir'i, Kadınhanı' nı, Mihalııçıkk' ı, Beyşehir' i,Kayseri' yi biliyorum. Kayseri' den VAn' a, Van' dan Gaziantep' e,oradan Adana' ya, Adana' dan İzmir' e kadar her yeri biliyorum.Karadeniz' i biliyorum; Türkiye' yi biliyorum...

19MAYIS 1947 kutlamaları, İstanbul 23 Nisan' ı, 19 Mayıs' ı, 30 Ağustos'u ve, ve... 29  Ekimleri biliyorum. Lütfen buraya dikkat edin: Şekerbayramını da, Kurban bayramını da biliyorum; Hepsinde de güzellergüzeli  bayrağımız evlere asılırdı! Bu millet olmanın anlamlı birsenteziydi.
Bayrak asılmamış, boş bir tek bina göremezdiniz. Ruhunuzenginleşir, dolar  ve taşardı. Bayramı bayram yapan bunlardı. Bir de,anlamlarıydı...
Temizlenir, temizler, en güzellerini giyer,heyecanlanır, kabınıza sığamazdınız. Yeter miydi, yetmezdi! Etraftatahta saplara takılmış kağıttan Türk bayraklarıyla dolaşan çocuklarıncivciv örneği, kuş örneği şakımalarını görmedikçe bayramın bayramolduğunu anlamazdınız.
Herkes mutluyken, o zaman, geçmiş, şimdikizaman ve gelecek arasındaki sağlam tutkalın gelenek görenek, toprak vebayrak olduğunu anlardınız. Bayrak hepsini, herkesi tek başına temsilederdi. Yine de ediyor.
Anlamları ne olursa olsun, bayramı bayram yapan bayraktır!
Obayrakları, bugün, eskisi kadar çok miktarda göremediğim için bu yazıyıkaleme alıyorum. Kıstasım şu: Eskiden nüfus azdı. Ülkede pencerelervardı; her pencerede bir bayrak vardı...
Yemek yemeğe imkânıolamayanların dâhi dikkatle temizlenmiş, ütülenmiş, katlanmış, tahtasandıktaki örtülerin arasına özenle saklanmış kutsadığı en az birbayrağı vardı. Nüfus az, bina az bayramlarda pencere sayısı kadar çokbayrak görürdünüz.
23 Nisanda Meclis kurulmuştu. İlk toplantısınıyaptı. Bu toplantıyı, yabancıların yaşadıkları şaşkınlığı üzerlerindenatamayıp yıllar sonra dahi elçiliklerini taşıyamadıkları, yani kabuldeçok güçlük çektikleri Ankara' da yapmıştı. Meclis binası onlara çoraktopraktaki kaktüs gibiydi. Türklere ise çorak topraktaki çeşmeydi.Ulusal Egemenlik bugün, burada doğdu. İlk ve halen tek en büyük çocukarmağanı bugün doğdu.
29 Ekimde Cumhuriyetimiz kuruldu. Hepsinin toplam bayramıdır.
30 Ağustosta büyük zafer kazanıldı. Dünyaya örnektir.
Bütünbunların içinde 19 Mayıs  bütün dünya için çok önemli bir tarihtir.Savaş, politika, strateji, organizasyon, idare sahneleri için örnekalınması gerekli bir sürecin, ileriye, yalnızca ileri gitmeye,gelişmeye muhtaç görüşlerin, ahlâklı ve erdemli çizgisinin başlangıçnoktasıdır.
Bir ulusun diriliş, var oluş, devam edişininmilâdıdır. Asırların en büyük, en içten liderinin kendisine doğum günüolarak seçtiği bir gündür.

19 MAYIS 1938 SON DOĞUM GÜNÜ
Ankara' da 19 Mayıs stadındaki kutlamalarda Yugoslavya Savunma Bakanı' nın tebriklerini kabûl ederken...

19 MAYIS 1938 SON DOĞUM GÜNÜ
Kutlamalardan sonra Ankara Garı' ndan bindiği trenle Adana' yı ziyarete gidiyor.  Görev bitmemiştir...

19 Mayıs 1958 Deniz Lisesi öğrencilerinin 19 Mayıs kutlaması

23Nisan ve 19 Mayıs' da yapılan törenler, gösteriler sağlıklı birgeleceğin o andaki küçük temsilcilerinin göz önüne çıkışından başka birşey değildir. Bu faaliyetlere çok önem verilmelidir. 19 Mayıs' dakiağabeyler, 23 Nisan' daki kardeşlerinin özentileri olmalıdır. 23 Nisanve 19 Mayıs' ın genç sahipleri ülkenin de sahipleridir. Eskileringüvencesidir. Yenilerin sigortasıdır. Eskilerin ciğeri, yenilerinkuvvet aldığı eldir.

Deniz Lisesi öğrencileri 19 MAYIS 1959 da İstanbul' da

Anadolu' daki gençler mütevazı kulelerinde 19 Mayıs' ı kutlarken

Gelişmişbütün toplumlarda görebileceğiniz bu tür kutlamalar, toplumu bir aradatutan coşkuyu daim ettirmeye yarayan çok önemli duygu paylaşımlarıdır.Biz çok daha kuvvetle kutlamalıyız. Sevinçli olmalı, gülmeli,atlıkarıncaya, çarpışan otomobile binen çocuklarımızın yüzündekiifadeyi takınmalı, onlarla aynı duyguyu paylaşmalıyız. Statlardakialkışlar, komşu şehirlerden duyulmalıdır. 

19 Mayıs 1969 Dolmabahçe Mithatpaşa Stadyumu

19Mayıs' da, her bir pencerede en az bir bayrak olmalıdır. Gazetelerinbaş sayfaları anlı şanlı bayrağımız, günün anlamını pekiştirenresimler, inanılmaz spor gösterilerini çelik çomak oynama kolaylığındayapan gençlerimizin öyküleriyle dolu olmalıdır.
Her 19 Mayıs gittikçe artan coşkuyla kutlamalıdır.
Ülkenin her karışı bayraklarla ama her bir penceresi, taşı toprağı Türk Bayrağıyla donanmalıdır.
19 Mayıs Atatürk' ü anma ve Gençlik ve Spor bayramınız hepinize kutlu olsun.

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: