Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Astroloji sozlugu  (Okunma Sayısı 845 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Temmuz 08, 2007, 07:29:05 ÖS »

..: Astoloji Sözlüğü :..

Açılar: Bir yıldız haritasında Güneş, Ay ve gezegenler aralarında vebazen de yükselen burçlarla açılar meydana getirirler.Bu açıların kimiolumlu, kimi olumsuz sayılırlar. Açı yapan gezegenler daha etkiliduruma gelebilirler. Astrtolojide açıların yorumlanması çok önemlidir.

Astroloji: Doğum anına göre çıkarılan gökyüzü haritasına göre, kişininhayatındaki olasılıkları açıklamaya çalışan evrensel dil.

Ateş: Burçlar dört guruba ayrılmıştır, bunlara elementlerdenilmektedir. Dört elementten biri olan "ateş" istek, heves,insiyatifi temsil eder. Koç, Aslan ve Yay ateş burçlarıdır.

Ay Tutulması: Dünyanın, ay ve güneşin arasına gelmesine ve güneşinışığını keserek aya gölge yapmasına ay tutulması denir. Ay tutulmasıdolunay sırasında gerçekleşir.

Burçlar Kuşağı: Bkz. Zodyak

Değişken: Üç nitelikten biridir. İkizler, Başak, Yay ve Balık bu guruptandır.

Doğum Haritası: Kişinin doğum anında gökyüzününün durumunu gösterenharita. Yıldız haritası da denilen doğum haritası, doğum tarihi, yer vesaatine göre çıkarılır. Bu harita insanın kişiliğini, yeteneklerini,özelliklerini, gelecekteki durumunu ve başarı derecesini gösterir.

Ekliptik: Gökyüzünde Güneş' in izlediği varsayılan yol.

Elementler: Ateş, toprak, hava ve su gruplarıdır.

Evler: Gökyüzü evleri olarak da bilinir. Gökyüzü bir daire olarak kabuledilir. Bu daire 30 derecelik eşit on iki kısıma bölünür. Bu bölümlereevler denilir. Her evin özellikleri farklıdır. Evlere düşen burç vegezegenlere göre yorum yapılır. Evler, günlük yaşam alanlarınıbelirler.

Geri Gitme (Retrograde): Dünyadan bakıldığı zaman, gezegenlerin geri gidiyormuş gibi görünen hareketleridir.

Gezegenler: Güneş sisteminde dünyadan başka sekiz gezegen bulunur.Bunlar Merküri, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Pluto'dur. Her gezegen belirli yaşam fonksiyonlarını yönetir.

Güneş Tutulması: Ayın, dünya ile güneş arasına gelmesine ve güneşinışığını keserek dünyaya gölge yapmasına güneş tutulması denir. Güneştutulması yeni ay sırasında gerçekleşir.

Hava: Dört elementten biridir. Hava burçları, kafa ve zeka ile ilgilidir. Bunlar İkizler, Terazi ve Kova' dır.

Işıklar: Güneş ve Ay, yıldız haritasının en önemli güçleridir. Buikisinden "ışıklar" diye bahsedilir. Oluşturdukları bakış açıları veyerleşimlerine göre kişinin sağlığı ve kazanacağı başarılarıgösterirler.

Kare: Yıldız haritasındaki 90 derecelik açıya kare denilir. Gerilim, çatışma ve hırs yaratır.

Karşıt Açı: Yıldız haritasındaki 180 derecelik zıt açıdır. Zıtlık ve gerilim yaratır.

Nitelikler: Burçlar enerji biçimleri bakımından üç guruba ayrılmıştır. Öncü, sabit ve değişken olarak adlandırılmışlardır.

Öncü: Üç burç niteliğinden biridir. Aktif, atılgan ve karar vermeözelliğine sahip burçlardır. Bunlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlakburçlarıdır.

Sabit: Üç burç niteliğinden biridir. Dayanıklılık, inatçılık, gibiözelliklere sahip buçlardır. Bunlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovaburçlarıdır.

Su : Dört elementten biridir. Yengeç, Akrep ve Balık burçlarıdır.

Toprak : Dört elementten biridir. Boğa , Başak ve Oğlak burçlarıdır.

Transit : Bir gezegenin hareketi sırasında geçtiği yerler ve konumu.Yıldız haritasındaki gezegen ve evlere açı yapıyorsa olayları başlatır.

Tutulmalar: Güneş ve ay tutulmalarına bakınız.

Üçgen : Yıldız haritasındaki 120 derecelik açıya üçgen denilir. Uyumlubir açıdır, yetenekleri ve rahat enerji akışını belirtir.

Yönetici Gezegen: Evlerin bulunduğu burçları yöneten gezegendir. Örneğin birinci ev Başak ise yönetici gezegeni Merküri' dir

Yükselen Burç: Doğum saati ve yerine göre Zodyak' ın doğu ufkundayükselen burçtur. Yükselen burç Yıldız haritasında birinci eveyerleştirilir ve ona göre harita hesaplanır.

Zodyak: Üzerinde on iki burcun eşit aralıklarla dizildiği gökyüzü kuşağı

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
no_fear_06
:::...gOrGiAs...:::
Global Moderator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

düŞmAn kElİmEsİnİN AnLmInI DoStLaRıMdAn öGrEnDiM

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2007, 10:31:31 ÖS »

paylasım için tesekürler eline saglık abi
cagrı_gs_1905
Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2007, 07:05:26 ÖS »

paylaşım için teşekkürler
sarsıntı_sedef
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2007, 01:26:13 ÖS »

paylasım için tesekürler eline saglık abi
HEPSİNİ OKUDUNMUKİ?? AMA BEN OKUDUM ELİNE SAĞ LIK..
no_fear_06
Global Moderator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2007, 04:31:23 ÖS »

eet okudum nolduki testmi edeceksin beni
sarsıntı_sedef
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2007, 05:08:40 ÖS »

yoo test etcemden değilde genelde böyle uzun şeyleri okumuyorumda ..demekki herkesi kendim gibi sanıyomuşum ..yanılmışım.. 
no_fear_06
Global Moderator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2007, 05:51:51 ÖS »

canın saolsun ne diyim
çatlaxx
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

((((Tr)(hLLı))))

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2007, 05:45:26 ÖS »

paylaşımın için saol 

Siyah SaçLrım Beyaz TeLLerLe DoLsa Hayatım Tribünde SoLsa Eğer ÖLüme Sebep KARTAL ASKIYSA Razıyım Mezarm İNÖNÜDE OLsun..<33
cagrı_gs_1905
Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2007, 08:14:51 ÖS »

XXXXX
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: