|
||
| 13 Temmuz 1954'de İzmir'de doğdu. Ziraat fakültesindeki öğreniminiyarıda bırakarak profesyonel sarkıcılığa başladı. 1970'lerinortalarında 'Kaybolan Yıllar', 'Gölge Etme' gibi sarkılarla yıldızıparladı. Şarkılarının çoğunu kendi besteledi. Bazılarının da sözleriniyazdı. İlk kez 1979'da sinema oyunculuğu denedi.- Minik Serçe-oyunculuk yeteneğiyle dikkat cektiği, 'Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra' adlımuzikallerdeki 'Sen Ağlama 'Geri Dön', 'Dağlar Dağlar' gibi şarkılarlaününü perçinledi. Sonraki 'Git' kasetiyle zirvedeki yerini aldı. Türkpop muziğinin en güçlü seslerinden Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, SertabErener, Levent Yüksel, Tilbe gibi bir zamanlar vokalistliğini yapmışgençleri pop muziğimize kazandırdı. Üç kez evlendi ve bir çocukannesi... Sezen Aksu'nun albümleri: Serçe, Ağlamak Güzeldir, Firuze, SenAğlama, Git, Sezen Aksu '88, Sezen Aksu Söylüyor, Gülümse, Deli KızınTürküsü, Işık Doğudan Yükselir, Gül Bahçeleri, Düğün ve Cenaze, AdıBende Saklı, Sarı Odalar(Ben Seni Çok Sevdim Oğlum), Deliveren, ŞarkıSöylemek Lazım Dillerden düşmeyen bazı sarkıları: Kaybolan Yıllar, Gölge Etme, YakBir Sigara, Firuze, Hata, Ağlamak Güzeldir, İkinci Bahar, DiliminUcunda Kelimeler, Geri Dön, Tukeneceğiz, Git, unzile, Değer mi Hiç,Sarışınım, Bir Çocuk Sevdim, Seni İstiyorum, Şinanay, Gidiyorum,Belalım, Hadi Bakalım, Gülümse, Masum Değiliz, Deli Kızın Türküsü,Tenna... |
||