|
||
| SONBAHARIM Hayattan dersimi ben erken aldım, Her günüm çileyle örüldü benim. Yar iken cihanda yarensiz kaldım, Sırtımdan bin defa vuruldu benim. Gurbet yollarıma ıstırap serdi, Sevdiğimi aldı bin azap verdi, Alnıma silinmez çizgiler serdi, Kaderim hasrete sürüldü benim. Derdime bir deva aradım durdum, Kim bilir, kaç bilge tabibe sordum, Nice düşmanları deviren ordum Dost diye yılana sarıldı benim. Şu viran hanede yapyalnız kaldım, Sılamı düşündüm, maziye daldım, Bazı gerçek oldum, bazı masaldım Aklım düşünmekten yoruldu benim. Karanlık odama bir nur bekledim, Ümidime her gün ümit ekledim, Seneler koşarken ben emekledim Gözlerim yollara darıldı benim. Bilmem ki bitti mi şu kısa ömrüm, Acaba yarını ben görür müyüm? Semaya sığmayan divane gönlüm Bir kurşunla yere serildi benim. Boz bulanık seldim, şimdi duruldum Duraksız koşardım, artık yoruldum Tarttım da kendimi zararda buldum, Bedenim çarmıha gerildi benim. Ben ne söylesem de artık yararsız, Gelmiş sonbaharım birden, apansız Eser rüzgar bugün garip, kararsız Ölmeden hesabım görüldü benim. SEDAT BÜYÜK |
||