|
||
Nihat Kahveci (1979 - .... ) Milli futbolcu Nihat Kahveci, 23 Kasım 1979’da İstanbul’da dünyayageldi. Beşiktaş’ın alt yapısında oynarken antrenör John BenjaminToshack tarafından keşfedilip Beşiktaş A takımı’na alındı.Beşiktaş’taki oyunuyla başarılı bir grafik çizen futbolcu, 2001 yılındaToshack’ın gayretleriyle Beşiktaş’tan İspanya’nın Real Sociedadtakımına transfer oldu. İspanya’da da fırtına gibi esen Nihat, oynadığıfutbolla Türk milletinin göğsünü kabartırken, İspanya’lı taraftarlarında kalplerinde taht kurmayı başardı. Milli Takım ve Real Sociedad’ınyıldız futbolcusu Nihat Kahveci, 5 Temmuz 2003’de Pınar Kaşgören ileİstanbul'da dünya evine girdi. Yavaş yavaş tüm dünyada tanınmaya başlayan golcü futbolcu Nihat,İspanya’nın Real Sociedad takımına gitmeden önce Atatürk Havaalanı’ndabasın mensuplarına şu açıklamayı yapmıştı: "Beşiktaş'ı ve ülkemi çokseviyorum. İspanya'ya kalıcı olmaya gidiyorum. Bana güvenen Toshack'ımahcup etmemek için çalışacağım. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim.Antrenörüm Toshack'ın da benim üzerimde büyük emeği var. Benialtyapıdan A takımına alan o oldu. Şimdi de İspanya'ya götürüyor.Kendisine müteşekkirim." |
||