|
||
| Ebru Gündeş Ebru Gündeş, 12 Ekim 1974 tarihinde İstanbul´da doğdu.Konfeksiyonişçisi olarak çalıştığı yıllarda sesinin güzelliğini duyan bir tanıdıkvasıtasıyla Neşe Demirkat´a götürülür. Amaç, Ebru Gündeş´in Allahvergisi güçlü sesini değerlendirmek ve müzik piyasasına kaliteli vegenç bir ses sunmaktır.Neşe Müzik Yapım, o günlerde henüz kurulmadığıiçin Neşe Demirkat, bu sesi değerlendirmeleri için Marş Müzik Yapım´ıno zamanki yöneticisi Koral Sarıtaş ve ünlü kemani ve besteci SelçukTekay´a yönlendirir onu.Gündeş, bu iki önemli müzik adamından da tamnot alarak Marş Müzik Yapım´la anlaşır. Albüm hazırlıklarına başlamadan önce sahne tecrübesi kazanmak ve şöhretdünyasının büyüleyici dünyasına alışabilmek için bir süre Emel Sayın´avokalistlik yapar. Güzel sanatçı, çok kısa sürede uyum sağlayarak ilkalbümünün hazırlıklarına başlar. Ve 1993 yılında 'Tanrı Misafiri' adlı ilk albümü müzik dünyasına bombagibi düşer. Selçuk Tekay´ın prodüktörlüğünü, Özkan Turgay´ınaranjörlüğünü yaptığı albümde Gündeş, ilk albümünde milyonluk satışrakamına ulaşır. Bu albümle birçok ödüle layık görülen Gündeş, 1994 yılından başlayarakKral TV Video Müzik Ödülleri´nde 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülünüüç yıl boyunca kimseye kaptırmaz. Ebru Gündeş, ilk albümün ardından hemen ikinci albümün hazırlıklarınabaşlar ve ertesi yıl 'Tatlı Bela' yayınlanır. Genç sanatçı, 'TatlıBela'da bu sefer ağırlıklı olarak slow ve romantik parçalarseslendirir. 'Ben Daha Büyümedim' adlı üçüncü albümü 1995 yılında çıkar.Albüm,'Fırtınalar' adlı ilk hitiyle ses getirirken Gündeş, 'Ben DahaBüyümedim' ve 'Çok mu Gördünüz' adlı parçalarla eleştirilere sitemeder.Bu albüm, Ebru Gündeş´in müzik hayatında Serdar Ortaç´la olanbirlikteliğin de başlangıcı olur. 'Kurtlar Sofrası' adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar. Bu aradaoyunculuk tekliflerini de değerlendiren Ebru Gündeş, albümlerininismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol alır. İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında 'Sen Allahın Bir Lütfusun'adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Albüm, Selçuk Tekay´ınyanında Kerem Ökten´in yönetmenliği ve aranjörlüğünde gerçekleşir.Oniki şarkının yer aldığı albüm, Ebru Gündeş´in kendi tarzınısağlamlaştırdığı bir çizgidedir. Ebru Gündeş 2000 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümleçıktı. 'Dön Ne Olur' adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımısırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçiren Ebru Gündeş,bir süre hastanede kaldıktan sonra, uzun bir süre de dinlenerekhayranlarından uzak kaldı. Ancak hayranları ona olan sevgilerinialbümüne yansıttılar ve Ebru Gündeş´in 'Dön Ne Olur' albümü milyonbarajını geçerek büyük bir rekora imza attı. Tarık Ağansoy´undüzenlemelerini yaptığı albümde, genç söz yazarı ve bestecilerin deparçaları bulunuyor. Sezgin Büyük, Altan Çetin, Sinan Özşeker, ErtuğrulPolat, Hakkı Yalçın´ın yanısıra Sezen Aksu´nun unutulmaz 'Hata' parçasıda albümde yer alıyor. Sanatçının alışılagelen çizgisini sürdürdüğüalbümde bir de sürpriz yaptığı 'Deli Deli' isimli çocuk parçası da yeralıyor. Uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, ilk konserini 11 Mart 2000gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´nde veren Ebru Gündeş, konserin tümgelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı HastanesiReanimasyon Kliniği´ne bağışladı. DİSKOGRAFİ: Tanrı Misafiri (1993) Tatlı Bela (1994) Ben Daha Büyümedim (1995) Kurtlar Sofrası (1997) Sen Allahın Bir Lutfusun (1998) Dön Ne Olur (200 |
||