|
||
| Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BUMED) Kendibünyesindeki öğrencilere burs vermekte, burslar hazırlık ile dörtyıllık eğitim süresince veriliyor .Başarı bursunun devam edebilmesiiçin, dönem not ortalamasının 3,00 ya da üstü olması zorunluluğu var. Tel : 0212 2577385 Çağdaş Eğitim Vakfı Öğrencibaşarısı devam ettiği sürece verilen burslar için her hafta yapılantoplantılarda, hafta içinde yapılan başvurular değerlendiriliyor. Tel: 0212 256 0268 Dr. Nejat S. Eczacıbaşı Vakfı Vakfınyalnız müzik alanında verdiği bu bursun miktarı, ülke, okul vegereksinimlere göre tespit ediliyor. Gençlerin sanat, kültür vebilimsel araştırmalarına destek veren vakıf, mastır ve doktoradüzeyinde de burs veriyor. Başvurular Mayıs-Temmuz aylarındadır. Tel : 0212 281 0880 EKVA / Ali Ekinci Vakfı EkincilerHolding A.Ş.’nin kurduğu vakıf, holdingden bağımsız çalışıyor. Dörtyıldır başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan toplam 100 üniversiteöğrencisine burs veriyor. Başvurular her öğretim yılı başındadır. Tel: 0212 881 3417. ENSAR Vakfı 1979yılından beri karşılıksız burs veriyor. Şu anda 700 lisans, yükseklisans ve doktora öğrencisi burs alıyor. Anadolu şubelerindenreferanslı gelen öğrencileri tercih ediyor. Tel: 0212 513 0309 – 513 0990. Osman Gazi İlim ve Kültür Vakfı Yüksek öğrenim öğrencilerine yardım yapılmaktadır. Adres : Osman gazi cad. Tek sk. No 18 Bursa O.D.T.Ü. Vakfı O.D.T.Ü. de okuyan fakir öğrencilere burs verilmektedir. O.D.T.Ü. Prof. Dr. Mustafa M. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Vakıftanbir öğrenciye verilecek bursun aylık tutarı ve bu bursu alacak öğrencisayısı bir önceki yılın özelliklerine göre mütevelli heyeti tarafındanbelirlenir. Başvuru: her yılın Ekim ayı sonuna kadar vakıfbaşkanlığına veya O.D.T.Ü. kayıt kabul müdürlüğüne kredi istemdilekçesiyle başvurmaları gerekir. Genel Müd.: Billur sk. No: 13/5 Kavaklıdere /Ankara Tel: 0312 426 1068 – 426 1069 Eğitim: Gençlik cad. Bitiştiren sk. No: 30 Anıttepe/ Ankara Tel: 0312 230 7113 – 230 8304 Prof. Bedii ve Prof. Fevzi Beyzioğlu Kardeşler Vakfı İstanbul hukuk ve İstanbul iktisat fakültesi öğrencilerine burs verilir. Adres : İstiklal cd. No: 311 Kat 5 Beyoğlu / İstanbul Prof. Tahir Taner Vakfı İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi öğrencilerine karşılıksız burs verilir. Adres: Abideyi Hürriyet cad. No: 175 Tan apt. Şişli / İstanbul Safa Eğitim ve Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yüksek öğrenimde okuyan öğrencilere burs ve barınma imkanı. Adres : Dokuzuncu cad. 5/1 Demetevler / Ankara Tel: 0312 336 1226 Şube : Malta Fatih cad. No 12/2 Fatih / İstanbul Tel : 0212 523 3140 Samsun İlim ve Kültür Tanıtma Vakfı Ankara’da bir yüksek öğretim kurumunda okumakta olan Samsunlu öğrencilere karşılıksız burs verilir. Başvuru Tarihi: ekim ve haziran aylarında yapılır. Adres: Necatibey cad. 13/4 Sıhhiye / Ankara Tel: 0312 230 5598 Sema Yazar Gençlik Vakfı Maddiimkanı zayıf başarılı ve belirli bir başarı düzeyinin üstündekiöğrencilere burs veriyor. Herhangi bir kuruluştan burs ve yardımalmaması esastır. Öğrencinin başarısı devam ettiği sürece verilen bursfaizsiz olarak geri ödemelidir. Burs talebinde bulunan başarılı vemaddi yönden desteğe muhtaç öğrencilerin vakıftan alacakları formudoldurarak ekim ayı başına kadar müracaat etmeleri gerekir. Adres : Konur sk. No: 39/1 Kızılay / Ankara Tel: 0312 441 9705 |
||