Yaramazadam (Arşiv Ana sayfa) => Saglik

Konu: Vajinismus tehlikesi

Sayfa: [ 1 ]

boxcigar 06.08.2007 01:19:26
Vajinismus hastalığın doktor muayenehanelerinde kısa süreli muayenelerle değil, uzun terapilerle tedavi edilebiliyor.
Uludağ Üniversitesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Anabilimdalı ÖğretimÜyesi Prof. Dr. Gürkan Uncu, aile içi şiddet, anne baba baskısı, töreve cinsel taciz olaylarının kızlarda evlendikten sonra cinsel ilişkikuramama sorununa neden olduğunu açıkladı. Prof. Uncu, "15 yıldırkocasıyla cinsel ilişki kuramayan kadınlar var" dedi.

Bursa Uludağ’da düzenlenen "8’inci Uludağ Jinekoloji ve Obstetri KışKongresi"nde konuşan Uludağ Üniversitesi Kadın Doğum ve HastalıklarıAnabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Uncu, her 100 kadından12’sinde "vajinismus" (kadınların vajinada yaşanan kasılma nedeniylecinsel ilişki kuramaması) rahatsızlığının ortaya çıktığını belirtti.

Prof. Uncu, evlendiği halde 15 yıldır kocasıyla cinsel ilişki kuramayankadınlar bulunduğunu söyledi. Vajinismus hastalığının doktormuayenehanelerinde kısa süreli muayenelerle değil, uzun terapilerletedavi edilebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Uncu, "Çünkü vajinismusunaltında yatan farklı nedenler vardır. Bu nedenleri çözmek gerekiyor.Kız çocuklarının yetiştirilme şekli, cinsellikte bilgiden uzakyetişmeleri, töreler, risk faktörü olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Üniversiteli hastalar

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. SüleymanEngin Akhan da, toplantıda bu tür hastaların yüzde 32’sinin üniversitemezunu olduğunu açıkladı. Doç. Dr. Akhan, konuyla ilgili şunlarısöyledi:

"Vajinismus, vajina kasları ile oluşan istemsiz kasılmalar sonucuilişkinin gerçekleşememe durumudur. Benim hastalarımın yüzde 32’siüniversite mezunu, hatta yüzde 12’si bekar ve partnerleri ile ilişkidebulunamadıkları için bana başvurup tedavi oldular. Dolayısıyla konununcinselliğe bakış açısı, yetiştiriliş tarzı ile ilgisi olduğunu gösterennet bir kanıt bugün için bulunmamaktadır.

Biz 3 ya da en fazla 12 seansta bu hastalığı tedavi edebiliyoruz.İnvitro duyarsızlaştırma ve pelvik rehabilitasyon psikiyatrik tedavikadar başarılı oldu."

Sayfa: [ 1 ]