|
||
| Zeyyat Kafkas: “İstikrardan yanayız” Basın Sözcümüz Zeyyat Kafkas Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndedüzenlediği basın toplantısında kulübümüzün 40. Kuruluş Yıldönümü vegüncel konularla ilgili açıklamalarda bulundu. ![]() Kurumsalİletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Altuğ Atalay 40. KuruluşYıldönümü etkinlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kuruşyıldönümüyle ilgili olarak bir dizi etkinliklerimiz var. Etkinlikler 2Ağustos’ta başlayacak. İlk olarak Ziyabey Sitesi önünde toplanacak olanTrabzonspor camiası Atatürk Alanı’na kadar bir yürüyüş yapacak veAtatürk Anıtı’na çelenk bırakacak. Daha sonra Hüseyin Kazaz KültürMerkezi’nde bir fotoğraf sergisi olacak. Sergide Trabzonspor öncesi vebugününe kadar olan bölüm anlatılacak. Akşam ise Mehmet Ali YılmazTesisleri önündeki Yat Limanı’nda kuruluş kokteyli düzenlenecek. Cumagünü sabah saatlerinde kulübümüzün eski başkanlarının, kurucularının,kurullarının ve herkesin toplu halde katılacağı bir mezar ziyaretitertip edildi. Rıfat Dedeoğlu, Süha Akçay, Suat Oman’ın mezarlarısembolik olarak ziyaret edilecek. Akşam ise KTÜ Sahil Tesisleri’nde birbalo düzenlenecek. Baloya sanatçı olarak Petek Dinçöz, Feluka Grubukatılacak. Farklı şovlar yer alacak. Cumartesi günü ise stadyumdataraftara açık şölen gerçekleştirilecek. Burada yine yerel ve ulusalsanatçıların yanı sıra birçok görsel şovlar olacak. Trabzonspor’unefsane kadrosunun tamamı bu geceye katılacak. Burada bir müsabakayapacaklar. Aynı akşam takımımız Gürcistan U21 Milli Takımı’yla bir maçyapacak. Hazırlıklar aşamasında Gece Yolcuları Grubu’nun hazırladığı40. Yıl marşının yanı sıra 40. Yıl belgeseli oluşturduk. Trabzonspor’lailgili önemli satır başları bu belgeselde yer alıyor. Trabzonspor’u iyibilen Halit Kıvanç Bodrum’da 3 gün süren çalışmalarla belgeselinsunumunu gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ederiz” dedi. Atalay’ın konuşması sonrası basın mensuplarına Trabzonspor’un 40. Yıl belgeselinden bir bölüm izletildi. 2 Ağustas’da kulübün kuruluş yıldönümü etkinliklerinin başlayacağınıbelirten Kafkas, “Etkinliklerin Trabzonspor’a yakışır olması için 2-3aydır kurumsal İletişim departmanımızla birlikte yoğun bir çalışmaiçerisindeyiz. Son aşamaya geldik. Trabzonspor’un büyüklüğünütartışanlara etkinlikler çerçevesinde hazırlanan belgesel en iyi yanıtolacaktır. Bu etkinlikler çerçevesinde pullar bastırdık. Şampiyonkadrolar, teknik heyetler, gol krallarımız, kurucularımız ve kulüpbaşkanlarımızın pullarını hazırlandı. Ayrıca ansiklopedi ve 40. yılaltın broşları yaptırdık. Hiçbir şekilde art niyet olmadan uzun sürenuğraşlar sonucu İstanbul Prodiction’la birlikte hazırlıklar tamamlanmaaşamasına geldi. Ama güncel konular yüzünden ne yaparsak yapalımeleştirilmemiz beni üzüyor. Eksikliklerimiz olabilir ama buna karşıönyargılı yaklaşılmamalı. Balonun ücretli oluşu çok eleştirildi. Amahevesimiz kırılmıyor. Balonun ücretli olmasının nedeni 40. Yıl anısınaiz bırakmak istememizden dolayı oldu. Gecenin geliri Erdoğdu’da bulunanEğitim Kampüsü içerisinde yer alan İşitme Engelliler Lisesi, İlköğretimOkulu, Karadeniz Eğitim İş Okulu, Otistik Çocuklar Okulu veEğitilebilirler Okulu ve kampus içerisinde yer alacak halı saha içinverilecek. Bu halı sahanın ismi de Trabzonspor 40. Yıl Spor Kompleksiolacak. Trabzonspor bu tip gecelerden gelir elde etmeye ihtiyaç duymaz.İnsanlar işleri sonucuna vardıktan sonra değerlendirilmeli. Hiçbir artniyet yok” diye konuştu. Basın Sözcümüz Zeyyat Kafkas toplantının geri kalan kısmında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kafkas, Trabzonspor'un 24 yıldır şampiyon olamadığını belirterek, ''24yıldır başarısızlıklardan sonra dışarıdan yapılan baskılardan dolayıTrabzonspor anlık kararlar verip hocalar değiştirmişler, yönetimleristifa etmiş. Ama 24 yıldır Trabzonspor şampiyon olamıyor. Bizistikrardan yanayız. Ziya Doğan ve teknik kadromuza bu anlamdagüveniyoruz'' dedi. Bugün bir teknik direktör değişiminin çok kolay olabileceğini kaydedenKafkas, ''Ziya hocanın eksiklikleri yokmu bizim de eksik gördüğümüzşeyler var. Fakat bunları konuşabildiğimiz bir teknik adam. Yönetimi bukonuda bilgilendiriyor. Başkanımız ve futbol şubemiz konuşuyor. Herinsanın eksiği var ama bir yola çıktık. Yeni bir teknik direktör almakyeni bir kadro, yeni bir sistem demek. 23-24 yıldır bu yapıldığı içinbaşarı yok. Bırakın bildiğimizi aralık ayına kadar yapalım. Aralıkayında da bunun hesabını kongre salonunda veririz'' diye konuştu. Kafkas, transferde 2 oyuncu kadrolarına katacaklarını ve bunun için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 24 yıllık dönemi inceleyerek tecrübeler edindiklerini ifade eden Kafkas, şöyle devam etti: ''Bugün Galatasaray'ın transferi Lincon iyi transfer. Dünya çapında amaTrabzonspor'a geldiği zaman yüzde 20, İstanbul'da yüzde 50’dir.Dolayısıyla Trabzonspor'un bazı gerçekleri var. Bazı eski yöneticiarkadaşlarımız Trabzonspor'un anayasası oluşmalı diyorlar inanıyorum.Biz istanbul takımlarını takip edip yıldızlar getirdiğimiz zamanbaşarılı olacağız diye bir şey yok. En azından kulübe ekonomik açıdanyük getirmemek için nokta atışlar yapmamız gerekiyor. İlk geldiğimizdebaşka düşünüyor şimdi edindiğimiz tecrübelerden başka düşünüyoruz.'' Dün akşam yönetim toplantısında transfer konusunun da görüşüldüğünü kaydeden Kafkas, şöyle konuştu: ''Önümüzde 2 hafta içinde hazır olan direkt katkı sağlayacak 2 oyuncutakviyesi düşünüyoruz. Malesef bunların 2'si yabancı olacak. Elimizdeolsa da toplam takımda 2 yabancı olsa. 1 yerli oyuncu da olabilir.Savunmaya arayışımız yok. Bu oyuncuların biri oyun kurucu, biri forvetolacak. Baktığımız zaman bireysel yeteneklerde bir takımda 3-4 oyuncuolması yeterli. Takımdaki genç ve yıldız adayı olan oyunculara sahipçıkmak gerekir. Tüm yıldızları toplayıp başarı gelecek diye garantiyok. Dolayısıyla bizim elimizde bireysel yeteneği olan gelişmegösterecek olan oyuncular var.'' Cumartesi FC Otelul Galati maçından sonra çok acı çektiğini ancaktakımın oyununu çok beğendiğini ifade eden Kafkas, ''Ama dünyanın sonudeğil. Trabzonspor, hepimizin Trabzonspor'u. Bu takımı şehirdenaldığınız zaman hiçbir yerden bu şehrin farkı kalmaz. Bu çöküntüdendersler çıkarmalıyız. Oyunculara moral vermeliyiz. Elimizdeki oyuncusıradan lanse etmeyi doğru bulmuyorum. Bir kişi Cumartesi takım eksikmücadele etti kazanma arzusu heyecanı yoktu demez. Biz ekip olduk.Teknik ve kurgu anlamında eksiklikler var. Bu teknik kadronun işi. Bunuonlar düzeltecek. Takım birlikte kalkıp birlikte düşünüyorlar. Bunusağladık. Tabi ki daha iyisi için 1-2 takviye yapılması gerekiyor veyapılacaktır'' diye konuştu. Kafkas, yönetim kurulu olarak Aralık'ta yapılacak kongrede aday olupolmayacakları yönünde şu anda bir şey söylemenin doğru olmayacağınıbelirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Trabzonspor yöneticiliğinin uzun süre yapılabilecek bir şeyolmadığını gözlemledim. Azimle hırsla istekle bu işe talip olduk. Amagörevde bulunduğumuz 24 aylık süreye baktığınız zaman bu işin uzun süresağlıklı getirilmeyeceğini gördük. Ama şartlar ne olur dışardan biradım getirecek bir arkadaş ortaya çıkabilir. Trabzonspor'un geleceğedamga vuracak tesisleşme anlamında belli adımlar var. bu adımlarındevam etmesi için bizden başkası gelse bile bu birlikteliğinkaybedilmemesi gerekir. Şahsi olarak söylüyorum dışarı çıktığımızdaeski yöneticilik de nasıl yapıldığını göstereceğiz. Çünkü beniminanamadığım bu sıkıntıları çekenler bizi insafsızca eleştirmesi. eskiyöneticiler kurulu oluşturulmuş Trabzonspor'da. Bu işi yapan insanlarınbu şekilde acımasızca hakarete varan eleştiriler yapılıyor. Bunlaraanlam veremiyorum. gün geçtikçe ileye varan dedikodular hakaretleryapılıyor. Önceden üzülüyorduk artık üzülmüyoruz çünkü önemli koltuktaoturuyoruz. Bu koltukta oturmanın bedeli bu demek ki.'' Kulüp başkanı Nuri Albayrak'ın makamına yönelik yapılan hakaretlerihiçbir zaman tasvip etmediklerini ifade eden Kafkas, ''Yönetimkurulunun istifaya davet edilmesini doğal karşılıyorum. Taraftarlar, 86dakika boyunca takımı mükemmelce desteklediler. 86 dakikadan sonraistifa tepkilerini doğal karşılıyorum. Ama Şahıslara indirgenecekhakarete varılan sözlerine tasvip etmiyoruz. Daha önce tribünde mevcutyönetimdeki arkadaşın başka bir akadaşla arasında hoş olmayan olayyaşanmıştı. Hiçbirimizin tasvip etmediği bir olaydı. Fakat eskiyöneticiler, kulüp duayenleri bildiğimiz kişiler toplantılar yaptılar.200 imzalı deklarasyonlar yaptılar. Bunları eleştirmedik, takdir ettik.Ama gelinen noktada 15 gün önce bir kulüp asbaşkanına saldırı yapıldı.İsmi önemli değil, bu Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı. Hiçbir kınamayapılmadı'' dedi. Fatih Tekke'nin Avrupa'nın en iyi golcüsü olduğunu ifade ederek,''Fatih Tekke, çok samimi ve dürüst şekilde imza atmayacağım ben gitmekistiyorum dediyse, bu çocuğun Trabzonspor'a hizmetleri veTrabzonspor'un menfaatleri düşünülerek yönetimin yaptığı davranışalkışlanmalıydı. Bir Fenerbahçe'den Tuncay parasız şekilde başka takımagidebilir. Ama bizim böyle lüksümüz yok'' Kafkas, Yattara'ya ise teknik heyetin raporu doğrultusunda ceza vereceklerini belirtti.
|
||