Almanya'nın Kölnkentinde Beşiktaş ile F.Bahçe arasında yarın oynanacak olan Süper Kupamaçı öncesi iki takımın teknik direktörleri ile kaptanları ortak basıntoplantısında bir araya geldiler. Beşiktaş teknik direktörü ErtuğrulSağlam, yarınki maçta farklı bir 11'le sahaya çıkacaklarınınsinyallerini verirken, F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, hazıroyuncularını sahaya süreceğini açıkladı.
Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi ön eleme vehaftaya başlayacak olan ligi düşünerek yeni bir kadroyu saha süreceğinibelirterek, "Rüştü iyi durumda. Çok önemli bir sakatlığı yok. Nobre veBurak da üç gün önce antrenmanlara başladı. Ancak antrenman eksiklerivar. Şu anda Mehmet Sedef ve Gökhan Zan çalışmalarımıza katılmıyor.Sezon başında bu kadar yoğun tempoyu kaldırmak biraz zor. Önümüzdekikupa ve lig maçlarını düşünerek ben değişik futbolcuları oynatacağım.Bütün oyuncularımız hazır durumda. Bu değişikliği gönül rahatlığıylayapıyorum. Bizim hazırlığımız tamamlanmıştır. Sakatlık ve yorgunluklarkafamızda soru işaretleri bulunuyordu. Her karşılaşma bize fikirverecek." şeklinde konuştu.
"Kendi oyunumuzu oynayacağız"
Beşiktaş teknik direktörü Sağlam, yarın oynayacakları maçta rakibeönlem almayacaklarını, kendi oyunlarını sahaya yansıtmayaçalışacaklarını ifade ederek, "En iyi iki takım karşı karşıya. İkisindede önemli yıldızlar var. Zaten tanıdığımız bir takım. Bir de şu var.Rakibin önemli silahları varsa onlara önlem alacağız. Ancak bununlaberaber devamlı kazanmaya oynamak zorunda olmamız gerekiyor. Biz kendifelsefemizi sahaya sürmeliyiz" dedi.
"Eldeki oyuncuları sahaya süreceğiz"
F.Bahçe çalıştırıcısı Zico ise 3 kulvarda mücadele ederken tek birkadro üzerinde durmamız mantıklı olmadığını dile getirerek, "Buoyunculardan bütün sene içinde yararlanırsınız. Bu sene de Türkiyeliginde ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğimiz bir takımımızolacak. Oyuncularımızı sağlam bir şekilde sahada görmek isteriz.Appiah'ın sakatlığı sürüyor. Lugano yeni döndü, Tümer iseoynayamayacak. Elimizdeki oyuncularımızın durumuna göre sahaya kadrosüreceğiz" dedi.
"Futbol isimlerle kazanılmıyor" F.Bahçe teknik direktörü Arthur Zico ayrıca ikiekibin de kaliteli oyuncuları olduğunu vurgulayarak, "Yerli veyabancıları olarak iki takımda üst düzey kadroya sahip. Teker tekerfutbolculara dikkat etmektense 90 dakika içerisinde rakibe saygıgösterip, ciddiyetimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Maç içerisindekesinlikle rahatlamak yok. Günümüz futbolunda yıldız oyuncular maçkazanmıyor. Bizim futbolcularımızda rakibinkiler kadar kaliteli. Eğermaç içinde yapmanız gerekenleri yapmadıkça kazanmanız zor. Futbolisimle kazanılmıyor" dedi.
"Beşiktaş maçlarının önemini bilirler"
F.Bahçe kaptanı Alex ise geçen senenin en iyi iki takımınınkarşılıklı oynayacak olmasının önemi değinerek, "İki takımda bu kupayıoynamayı haketti. Umuyorum ki burada yaşayan Türkler ve maçı takipedecekler iyi bir maç izlerler. Hak eden kazansın diyorum ama yarınkimaçta takımda kim oynarsa oynasın Beşiktaş maçlarının önemini bilirler"dedi.
"Formanın numarası önemli değil"
Alex ayrıca Brezilya'da çalışmalarını tek başına sürdürdüğüne dikkatçekerek, "Ben hazırım. Yarın oynanacak maçın ortamı çok farklı. Elimdengeleni yapmaya çalışacağım. Zico da beni saha kenarından izleyecek.Forma numaram benim için önemli değil. Sahada olduğumu sürede F.Bahçeiçin en iyisini yapabilmek için uğraşacağım" diye konuştu.
"Uyum sorununu aşmaya çalışıyoruz"
Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez de takımlarına farklı ülkelerdenyeni katılımlar olduğuna dikkat çekerek, "Uyum sorununu zaman zamanyaşadık. Bunu bundan önceki maçlarda da gördünüz. Ama inanıyorumki,yarınki maçta çok farklı olacaktır. Biz uyum problemini aşmanınyollarını arıyoruz" şeklinde konuştu.
"Taraftar baskısına direndik"
Medya mensuplarının transfer konularındaki cevaplayan iki teknikadamdan Ertuğrul Sağlam, "Bizim bu sene yaptığımız transferlerimizgerçekçi oldu. Eksiklikleri kapatma doğrultusunda transfer yaptık.Kamuoyunun ve taraftarın baskısına direnerek transferleri yaptık. Bugüne kadar yapılanlardan memnunuz. Zaman herşeyi gösterecek. Kulübüngeleceğini sıkıntıya sokmadık. Transfer politikamızın kalitesindenziyade kendi içimizdeki oyuncularımızın katkısı bize yol gösterecek"dedi.
"Bir maçla oyuncu alınmaz"
F.Bahçe teknik direktörü Zico ise transferleri yaparken bir veya ikimaça göre oyuncu alınamayacağını vurgulayarak, "Bir oyuncuyu almak içinuzun süre takip edersiniz. Sene içerisinde onların maçlarını da takipederseniz. Bizim de takviyelerimiz ona göre yapıldı. Yarınki maça göretransfer çalışmalarımızı etkilemeyecek. F.Bahçe büyük bir takımdır.İstediği oyuncuyu kadrosuna katabilecek düzeydedir. Gelecekler mutlakaburadaki oyunculardan iyi olmalıdır" dedi. Basın toplantısından sonrateknik direktörler ilk 11'leri açıklamadı.

|