|
||
| Henüz 10 yaşında geldi Fulya’nın kapısına... Önce ‘çelimsiz’ diyeseçmelere bile almak istemediler. Ancak ısrar edip, tozlu sahaya ayakbastı. Baktılar toprak zeminde topla ve topsuz harika işler yapıyor,“Tamam ama yemek ye, toparlan. Yoksa sert rüzgarda uçarsın” diye detakıldılar. Genç yeteneğin dış görümü buydu da, bir de iç yapısı vardı.Ailevi sorunlarını içine atmıştı o yaşta. Aslında konu komşusu “Gelseni Galatasaray’a götürelim” demişlerdi de o, “Yok, olacaksa Beşiktaşolsun” diyerek geri çevirmişti. Bahsettiğimiz kişi Serdar Özkan...2002’den beri tüm kamplara katılan, ancak sürekli kiraya gönderilengenç. 1987’li Özkan, ilk çıkışını İngiltere’de yaptı. Beşiktaş YıldızTakımı, katıldığı turnuvada altyapısı ile ünlü Ajax’a yarım düzen golatarken, 3’ünde Serdar’ın imzası vardı, 2 asisti de cabasıydı. UfukPak, durumu derhal rapor etti. Bu çıkış sonrası A takıma alındı. Bu kezOkan Koç’un transferi geldi gündeme. Dönemin yönetici Hüsnü Güreli,altyapı sorumlusu Hüseyin Mican’ı arayıp, Serdar’ı Okan’ın transferindetakasta kullanacağım” dedi. Mican kısa ve net karşılık verdi: İstifaederim. Güreli şaşkın. Kapatıp İbrahim Altınsay’ı arayıp durumuanlattı. Altınsay da, “Mican haklı” dedi. Böylece yuvada kaldı. Amanasıl? Mican, ayrı yaşadıkları için önce annesi, sonra da babası ile8’er saatlik görüşmeden sonra vekaleten imza aldı. Yaşı küçük olduğuiçin anne ve babasının ayrı ayrı imzaları gerekiyordu. SözleşmesiMican’ın büyük özverisi ile 5 yıl daha uzatılan Özkan, işte böylebugünlere gledi. Kimseye yaranamadı Serdar, sırasıyla Lucescu, Del Bosque, Rıza Çalımbay ve Tigana ilehazırlık kamplarına katıldı. Kamplarda öne çıkmayı bildi. Fakat dönüştekiraya verildi. Ve her sezon yerli transferde ismi takasla anıldı. Sonolarak Burak’ın alınmasında Antalyaspor’a bonservisi ile birliktegitmeyi kabul etmedi. İstanbulspor dışında Sebat ve Samsun’da kiralıkolarak oynamayı tercih etti. Yani yine Beşiktaş aşkı adına ikinci ligedöndü. Ertuğrul Sağlam ile yeniden kampa katılan genç oyuncu geçmişyıllara oranla daha etkiliydi. Kamp dönüşü durumunu anlattı kısaca;“... Abi bana çok haksızlık yapıldı. Kampta iyi çalıştım.‘Kadromuzdasın’ dendi. Dönüşte ilk gönderilen hep ben oldum. Bu kezErutğrul hocaya güvenim tam. Tabii kendime de... Bu kez kalıcı olmakistiyorum. Zaten bu sene de olmazsa, umudum kalmayacak. Herkestendestek bekliyorum.” Serdar’ın gözlerinden okunan hırs, Sheriff maçında ortaya çıktı. Öyleya da böyle, bu takımda şans bulur. Yeter ki, ayakları yerdenkesilmesin, kötü bir maçında da silinmesin |
||