Yaramazadam (Arşiv Ana sayfa) => Liseler

Konu: Okullar geç açılabilir

Sayfa: [ 1 ]

no_fear_06 02.08.2007 12:33:39
Başta Ankara olmak üzere barajlardaki su düzeyininazalması ve uygulanacak su kesintisine karşı önlemler alınıncaya kadarokulların açılışının bir ay ertelenmesine ilişkin öneriye Milli EğitimBakanı Hüseyin Çelik, "olabilir" dedi. Bakan, ortaya çıkacak dersaçığının kapatılması için yarıyıl tatilinin kısaltılabileceğini, günlükders saatinin artırılabileceğini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,Ankara'daki okulların açılışının 17 Eylül Pazartesi günü yerine, 15Ekim Pazartesi gününe ertelenmesini istedi. Gökçek'in okullarınaçılışının ertelenmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaşmışhenüz bir başvurusu yok. Ancak, yazılanının gelebileceğini dikkate alanbürokratlar, buna göre hazırlık yapıyor.

YARIYIL TATİLİ

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliği'ne göre okulların180 iş günü eğitim-öğretime açık olması öngörülüyor. Milli EğitimBakanı Hüseyin Çelik, Hürriyet'e, "Okullarımız hazırladığımız çalışmatakvimine göre 17 Eylül'de açılacak, 15 Haziran 2008'de kapanacak.Haziran ayından itibaren hem sınavların bitmiş olması, hem desıcakların başlayacağı dikkate alındığında 15 Haziran'ı uzatmak mümkündeğil" dedi. Bakan, "Bunun yerine yarıyıl tatilini kısaltarak, derslerihafta içine yayarak açığın kapatılabileceğini" söyledi.

OLAĞANÜSTÜ DURUM

Bazı öğretmen sendikaları, okulların geç açılmasınakarşı çıkıyor. Milli Eğitim Bakanı Çelik, "olağanüstü bir durum var.Okulların geç açılmasında fayda varsa, bunu gelen görüşü inceleyipuygularız" dedi. Bakan, bu konuda kendilerine ulaşacak seçenekleri deinceleyeceklerini belirtti, "okulların geç açılması halinde bununeğitimi olumsuz yönde etkilememesi, ders programlarının aksamamasınınesas olduğunu sözlerine ekledi

seyma.1188 28.06.2008 21:52:36
geç açılırsa çok güzel olur 

yaramazadam 29.06.2008 09:22:18
geç değil bilakis erken açılacak okul hayatı devam eden arkadaşlarım için üzgünüm Kahkaha

mehtap 29.06.2008 11:28:35
bu yıl okullar 1.sınıflar 1 eylülde,ilk ve orta öğretim de 8 eylülde eğitim ve öğretime başlayacaklar biliyorsunuz artık 1. sınıflar bir hafta önceden okullarına gidiyorlar okula alışma süreci oluyor bu.minicik minicikler öyle tatlı oluyorlar ki...

yaramazadam 29.06.2008 12:02:54
siz sanırım ilkokul öğretmenisiniz Kahkaha

boxcigar 01.07.2008 19:13:03

siz sanırım ilkokul öğretmenisiniz Kahkaha
sanırım sizde yanılıyorsunuz

yaramazadam 01.07.2008 19:49:03
herhalda Kahkaha

Sayfa: [ 1 ]