Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aptalın Öyküsü  (Okunma Sayısı 379 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Ağustos 07, 2007, 03:49:00 ÖS »

Aptalın Öyküsü

Adamınbiri, halinden yakınır dururmuş: "Çalışıyorum, didiniyorum ancakgeçinebiliyorum. Üstelik yalnızım, kimim kimsem yok..." Böyle mutsuzmutsuz sızlanıp dururken, bir karar vermiş. Yollara düşüp bir melekbulacak, halini anlatıp ondan bu haksızlığı düzeltmesini isteyecekmiş.

Yolakoyulmuş. Dağda bir kurda rastlamış. Ayakta zor durabilen, bir deri birkemik kalmış kurt, adama yaklaşmış, nereye gittiğini sormuş. Adamderdini anlatmış, "Bir melek arıyorum. Onu bulup bana yapılanhaksızlığı düzeltmesini isteyeceğim..." Bunun üzerine kurt, "Bana dabir iyilik yapar mısın" demiş, "ben de gece gündüz dolaşıyorum, birlokma yemek zor buluyorum. O meleğe benden söz et, böyle açlıktanöleyazmış kurt da olur muymuş diye sor..."

Adam yola koyulmuş.Çok geçmeden karşısına güzel bir kız çıkmış. Kız da ona nereyegittiğini sormuş. Melek hikâyesini dinledikten sonra adamın ellerinesarılmış:

"Yalvarırım o meleğe benim durumumu da anlat. Gencim,güzelim, zenginim, her şeyim var ama çok mutsuzum. Mutluluğaulaşabilmek için ne yapmam lazım, ne olur o meleğe sor..."

Adam,melekle konuşacağına söz vermiş ve yola devam etmiş. Yorulduğundadinlenmek için bir ağacın altına uzanmış. Çevre yemyeşilmiş ama buağacın neredeyse bir tek yaprağı bile yokmuş. Tabii ağaç, durumuna çoküzülüyormuş. Dert yanmaya başlamış:

"O meleği bulduğunda bendende bahseder misin. Bak, nasıl da bereketli bir toprak üzerindeyim.Bütün ağaçlar yaprağa, meyveye boğulmuş. Benimse hiçbir şeyim yok.Diğerleri gibi olmak için ne yapmalıyım, meleğe sorar mısın?"

Adam, ağaca da "peki" demiş ve yoluna devam etmiş...

Nihayet, meleği bulmaktan umudunu kesmiş, vazgeçmek üzereyken melek karşısına çıkıvermiş...

Adamderdini anlarmış, melek adamı dinlemiş ve "tamam, tamam!" demiş."Zengin ve mutlu olabilmen için sana bir şans veriyorum. Şimdi geldiğinyoldan git, evine dön."

Meleğin bu sözleri üzerine rahatlayanadam kurdun, kızın ve ağacın ricalarını hatırlamış ve meleğe onları daanlatmış. Melek onlar için de birşeyler söylemiş. Adam bunları da birgüzel dinlemiş ve dönüş yoluna koyulmuş.

Ağacın yanına geldiğinde meleğin söylediklerini aktarmış:

"Köklerinintam yanında gömülü altın dolu bir sandık varmış. Bu yüzdenbeslenemiyormuşsun. Beslenemediğin için yaprağın ve meyven yokmuş.Sandık çıkarılırsa senin de meyven ve yaprağın olacak."

"Yaşasın!" Demiş ağaç: "Çabuk orasını kaz ve o sandığı çıkar!"

"Hayır"demiş adam, "Melek bana kendi şansımı verdi. Evime dönmem lazım..." Veyoluna devam etmiş. Genç kız bıraktığı yerde onu beklemekteymiş. Adamıgörünce koşmuş ve "Melek ne dedi?" diye sormuş. "Sevinçlerini veacılarını paylaşabileceğin birini bulup da evlenirsen bütün dertlerinhallolacak, mutlu olacaksın" demiş adam. O zaman kız, "Hadi seninleevlenelim, mutlu olmaya çalışalım!" diye atılmış. Adam, "hayır," demiş."Buna zamanım yok. Melek benim şansımı verdi, bir an önce evegitmeliyim. Sen de kendine başka bir koca bul artık..."

Çokgeçmeden o bir deri bir kemik kurt çıkmış karşısına. Kendi şansınıbulmak için evine gittiğini, acelesi olduğunu söylemiş. "Peki ya ben!"Demiş kurt, "Benim için ne dedi? Onu söyle ve git!" "Senin içinsöylediğini ben anlamadım" demiş adam; "melek dedi ki, o kurt, yiyecekbir aptal bulamazsa aç susuz dolaşmaya mahkûmdur."

Kurt, "ben çok iyi anladım" demiş ve aptalı yemiş.

http://www.kisiselbasari.com/Yazi.asp?ID=1068

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: