Duyurular
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aksaray Üniversitesi  (Okunma Sayısı 542 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boxcigar
Administrator
Süper Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« : Temmuz 29, 2007, 09:29:27 ÖS »

Aksaray Üniversitesi, Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içinde kurulması kabul edilen bir devlet üniversitesidir. 17 Mart 2006 tarihli 261111 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 5467 sayılı kanunla Niğde Üniversitesi'ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek, fakülte veyüksekokullar kendi bünyesinde oluşturulan Aksaray ÜniversitesiRektörlüğe bağlanmıştır. Rektör Prof. Dr. Necdet Sağlam'dır.

Akademik Birimler

Fakülteler
  • Mühendislik Fakültesi
03.07.1992 tarihinde kurulmuştur. 1993 yılında Makine Mühendisliğibölümü kurulmuş, takibinde 1995 yılında Jeoloji, Çevre ve İnşaatMühendisliği bölümleri bünyesine eklenmiştir. Ayrıca fakültede altyapıçalışmaları devam eden Elektrik-Elektronik, Maden, Jeodezi veFotogrametri ile Endüstri Mühendisliği bölümleride mevcuttur.
Fakültede halen 2 Profesör, 3 Doçent, 20 Yardımcı Doçent, 6 ÖğretimGörevlisi, 2 Okutman ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 51Öğretim Elemanı, 762 öğrenciye eğitim-öğretim vermektedir.
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
1992 yılında kurulan fakültede, halen eğitim-öğretim faaliyetlerinedevam eden İşletme, altyapı çalışmaları devam eden İktisat ve KamuYönetimi bölümleri mevcuttur.
Fakültede 1 Doçent, 8 Yardımcı Doçent, 3 Araştırma Görevlisi, 358 İşletme bölümü öğrencisine eğitim-öğretim vermektedir.
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
Enstitüler
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
Yüksekokullar
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
  • Sağlık Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulları
  • Aksaray Meslek Yüksekokulu
  • Ortaköy Meslek Yüksekokulu
  • Şereflikoçhisar Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

SuSkUnLuGuM aSaLeTiMdEnDiR, hEr SöZe VeRiLeCeK bİr CeVaBıM vAr...LaKiN öNcE lAfA bAkArIm LaFmI dİyE sOnRa SöLeYeNe BaKaRıM ADAM MI dıye!!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: